Coming outdag op 8 en 10 oktober 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2020 | Gewijzigd op: 09-10-2020
..Op Coming Out -dag 2020 dat is op 8 oktober 2020, organiseert de gemeente met partners [COC en RADAR] van 16.00 -17.00 uur het online programma ‘De Regenboog Stand van ’s-Hertogenbosch’. Dat start met de presentatie van de LHBT Monitor. Vervolgens breekt het COC de complexe wereld van gender, geslacht, seksualiteit en identiteit voor ons in hapklare brokken. En RADAR draagt handvatten aan om over deze thematiek met jongeren of elkaar het gesprek aan te gaan.
Bij deelname melden via  de link:   online programma
Rapportage over de beleving van de Bossche LHBT+ bewoners
Die rapportage brengt de verschillen in beeld op het gebied van veiligheid, leefbaarheid, gezondheid en welzijn tussen LHBT+ bewoners en hetero bewoners. Die beleving van LHBT+ bewoners over de gehele linie blijkt minder positief dan die van hetero bewoners. Al is het verschil met betrekking tot de cijfers over veiligheid kleiner geworden. Via deze link kunt u de Monitor inzien. 
De rapportage is onderdeel van het Programma ’s-Hertogenbosch Regenboogstad.

De jaarlijkse  Regenboogviering is zaterdagmiddag 10 oktober 2020  in de Grote Kerk [Kerkplein] met een beperkte toegang. Maar die bijeenkomst wordt ook via livestream uitgezonden.