Regenboogvlag voortaan permanent bij KW1C

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2021 | Gewijzigd op: 11-10-2021
Op coming outdag 2021  heeft wethouder Mike van der Geld vanmorgen de regenboogvlag opgehangen. Voor de schoolleiding werd  op dat moment tevens besloten  die vlag het hele jaar door in top te laten. Het symboliseert volgens het College van Bestuur dat iedereen mag zijn die hij /zij is of wil zijn.
Na het hijsen op de locatie Vlijmenseweg, volgt deze ceremonie ook op andere locaties van het KW1C.

Vijf nieuwe kleuren
De bruine en zwarte strepen representeren daarnaast mensen die leven met hiv/aids en mensen die eraan overleden zijn. De kleuren vormen samen een pijl, die staat voor de vooruitgang die nog geboekt moet worden. Binnen de lhbti-gemeenschap bestaat discussie over de veranderende vlaggen. 
 
Bij het KW1C hangt de nieuwe- met extra teken voor alle identiteiten -regenboogvlag.
 

Bericht van vrijdag 8 oktober 2021: De gemeente begon op vrijdag 8 oktober 2021 al met een voorprogramma van de coming outdag op maandag  11 oktober 2021.
Op vrijdagnmorgen rond kwart voor tien werd op het bordes van het Bossche stadhuis de regenboogvlag door wethouder Mike van der Geld en kunstenares Marloes Vreeswijk gehesen in de aanloop naar de coming outdag van maandag 11 oktober 2021.
foto's © henk van esch, 8 oktober 2021.

Hijsen regenboogvlag op bordes stadhuis
Wethouder Mike van der Geld hing samen met Marloes Vreeswijk op het bordes van het Stadhuis rond .9.45 uur in aanwezigheid van onder meer leden van het COC de regenboogvlag. Die bestaat -ook Europees gezien- uit diverse kleuren die de LHBTI-gemeenschappen verbeelden en welke vlag wijst op de acceptatie van hun identiteit als minderheidsgroep. Marloes won in 2019 de Jheronimus Bosch Atelierprijs als meest ondernemende  kunstenaar met haar werk Colourful Embrace [kleurrijke omhelzing]. Dat object is te zien in het Werkwarenhuis. Marloes heeft daar mee bedoelt dat elke uiting van je identiteit een sieraad is dat vol trots gedragen mag worden. Met Colourful Embrace laat Vreeswijk en de gemeente  de veelkleurige eigenheid van de stad zien.

Het programma
Vrijdag 8 oktober 2021 /9.45 uur regenboogvlag hijsen vanaf bordes stadhuis maar ook bij AVANS
zaterdag 9 oktober 2021 /16.00uur
-Regenboogviering bij de paters Franciscanen in de kerk op de Van der Does de Willeboissingel. Voor meer info en aanmelding zie site van Beraad van Kerken
-onthulling kunstwerk van Marloes Vreeswijk Colourful Embrace in het Werkwarenhuis aan de Tramkade
-Ketelhuis aan Tramkade om 18.00 uur opening nieuwe COC-huiskamer 
Maandag 11 oktober 2021
-hijsen regenboogvlag bij meerdere scholen in de stad o.a. bij KW1C
-Coming In Day 20.00-21.30 uur in Huis73. Organisatie Trek Iets Leuks uit, Radar en RUW  van een debat over het 'Uit de kast komen'. Gasten zijn Emmanuel Berkemeijer en Lies Gallez.
-Keulse Kar After party 21.30-23.00 uur

Terug naar boven