Ballonnen + weinig winkeliers achter Coming outdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2009 | Gewijzigd op: 13-10-2009
Het COC is zelf erg tevreden. Zie onderaan bericht.

Links boven: de stand op het Kerkplein  bezet door COC-leden ter promotie van de Coming Outdag en bewonderd door ouders met peuters vanwege de roze ballonnen en aanschouwd door enkele politici onder wie Hermie van Ommeren [PvdA] en Anneke Schultz.

Het COC had de winkeliers in de binnenstad opgeroepen met regenboovlaggen ballonnen en een aangepaste etalage de actie te ondersteunen, maar daar werd nauwelijks gevolg aan gegeven, behalve bij modezaak ART in de Kolperstraat.


foto's © paul kriele, 10 oktober 2009.

Theo Verbruggen, bekend als tv-personality en NOS-verslaggever deelde vanmiddag zaterdag 10 oktober 2009 rond 12.00 uur op het Kerkplein balonnen uit. Daarmee gaf Verbruggen een extra tintje aan de actie van de Vereniging tot integratie van Homoseksualiteit, rond de Internationale Coming Out Dag.
Op het Kerkplein worden balonnen uitgedeeld met daaraan een flyer en de tekst: Pap, mam, ik moet iets vertellen, ik ben hetero' en Ook: Hoezo verkeerd? Liefde is nooit verkeerd'.
Met de actie wil het COC bespreekbaar maken dat heteroseksualiteit niet vanzelfsprekend is. Niet iedereen is immers hetzelfde, en dat roept helaas onnodigde problemen op.

Het COC vindt haar actie geslaagd en spreekt tegen dat er weinig winkeliers waren die meededen.
Vandaarg nemen we hun verslsag voor dat deel over;
Met de etalage van Art in de Kolperstraat werd op donderdagavond 8 oktober 2009 al het voortouw genomen. Daarna volgden Adriaan Heijnen, Labels for Less, Gasseltje Casuals, Mooi, Gasseltje Sieraden, Claudia Sträter, Claudio Fericci, Gimbrère en enkele bewoners. Bij de bezoeken aan de winkeliers bleek de sympathie voor de actie erg groot al laat het hoofdkantoor van de grote ketens niet altijd toe dat een filiaal mee doet aan een lokaal evenement.