Zoeken
Achter het Verguld Harnas: Demo rond bewuster vlees eten
Printerversie |
In het Gaudi-achtige pand aan Achter het Verguld Harnas is dezer dagen[t/m zaterdag 2 april 2016] een demonstratie van eerlijk vlees, opgezet door FoodUp! Brabant. Doel is mensen bewuster te maken van het eten van vlees.
Een redelijk nieuw gevestigde Bossche slager- op Vughterstraat 91 - H.A.M.Burger -demonstreerde er met uiteenlopende vleesproducten.
![]() |
![]() |
In het Gaudi-achtige pand aan Achter het Verguld Harnas hing al weken het raambljet: Wat is Slagerij de Hamvraag? Tot en met zaterdag 2 april 2016 zijn er nog demonstraties van echte slagers. Doel is het bewuster maken van het eten van vlees. foto's © paul kriele, 31 maart 2016. |
![]() |
*Bericht van 27 februari 2016: Bewust worst eten ....
Van maandag 28 maart t/m 2 april 2016 strijkt in het telkens leegstaand Gaudi-achtige pand op Achter het Verguld Harnas het Foodcabinet* neer. Dat is een projectbureau dat zich specialiseert in voedselvraagstukken.
De door Foodcabinet gepromootte producten leveren een bijdrage aan een beter voedselsysteem.
![]() |
![]() |
![]() |
Een proefkraam midden in de zaak en achterin een 'kiloknaller', waar kinderen ballen in doelen kunnen schoppen. foto's © paul kriele, 31 maart 2016. |
Eerder was er een actie met melk][melk pop up store] en binnenkort gaat er iets rond worsten aan de slag. Foodcabinet heeft bij die actie de hulp gevraagd van de nog jonge charcuteriezaak op Vughterstraat 101, waar eerlijke worsten en hamburgers worden gemaakt en kunnen worden genuttigd.
Terug naar boven