Parade: Bossche Battle met veel winnaars..

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2010 | Gewijzigd op: 05-07-2010
Op zondag 4 juli  2010 voltrok zich op de Parade de finale van de Bossche Battle. Onder een stralend blauwe lucht streden  vier wijken, te weten Boschveld (donker blauwe shirts), Graafsewijk (oranje shirts), Hambaken (aqua shirts) en Kruiskamp/Schutskamp (gele shirts ) om de finale van culturele en sportieve onderdelen.
 
De ambassadeurs waren allen aanwezig om ‘hun’team een hart onder de riem te steken.

Door middel van een toernooi op de velden op de Parade werd duidelijk dat voor basketbal de jongeren ( 8-11 jaar) uit de wijk Kruiskmap / Schutskamp 2 en bij de 12-15 jarigen Boschveld 2 de sterkste waren. Bij voetbal ging het team van Graafsewijk 1 (8-11 jarigen) en Boschveld 2 (12-15 jarigen) met de medaille naar huis.
Kenmerkend voor de wedstrijden was de sportieve sfeer. De teamgeest had plaats gemaakt voor de wijkgeest. Die ene winnende wijk stond iedereen de hele dag voor ogen.
Deze groep vormen de winnende groep uit de Hambaken. Winnaar van de Graafsewijk.
 
Blauwe Shirts kenmerkten de groep uit Boschveld die met de wisselbeker naar huis ging.  

De culturele activiteiten vonden plaats op het podium.
De wijk Kruiskamp presenteerde de winnende soap ;”Eén teveel”. Vier soapsterren in de dop gingen met medaille naar huis. Bij Hiphop ging de Graafsewijk met de eer strijken waar de fanatieke groep jongeren naar aanleiding van de lessen zelf het initiatief nam om een groep te vormen waarmee ze optreden. Ze heten Backstreet Den Bosch.
Bij het onderdeel muziek / wijklied scoorde Hambaken hoge ogen. De rappers waagden zich aan een solo die uiteindelijk goed was voor een medaille. Tenslotte werd in de categorie Musical een soliste uit de wijk Kruiskamp beloond om haar energieke, dappere optreden waarin in volgens de jury erg strak werd gedanst.

Naast alle winnaars in de verschillende categorieën was er ook een rol voor de wijk zelf weggelegd. Wijkgenoten konden stemmen op de favoriet en daarmee de eigen wijk naar de overwinning helpen. Al deze elementen werden bij elkaar opgeteld en bepaalden wie zich de wijkwinnaar mocht noemen. Uiteindelijk ging de wijk Boschveld met de wisselbeker naar huis, tot grote vreugde van het gehele team en achterban.

Initiatiefnemende organisaties als Divers, S-port en De Muzerije kijken terug op een bijzonder succesvolle dag waarin plezier het wij-gevoel en iedereen doet mee de boventoon voerden.
Alle deelnemers waren het erover eens: Volgend jaar doen we weer mee….


Terug naar boven