Bossche Battle met vernieuwd cultuur- en sportprogramma

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-04-2011 | Gewijzigd op: 09-04-2011
 Bossche Battle is een soort festival waarbij de jeugd uit Hambaken, Kruiskamp/ Schutskamp, Boschveld en Graafsewijk elkaar op sportief en cultureel gebied treft. Boschveld, de winnaar van de vorige editie, moet de wisselbeker zien te behouden terwijl de andere drie teams een gooi zullen doen naar de eer om dit jaar de beker en titel mee naar huis te kunnen nemen.

In 2009 kreeg de Bossche Battle subsidie om er voor te zorgen dat het beoefenen van sport en cultuur bereikbaar is voor ieder kind. De eerste editie van de Bossche Battle was een succes.

 

Net als in de eerste editie is de opzet van het toernooi opgebouwd uit diverse sportieve en culturele activiteiten: In februari was de feestelijke start toen FC Den Bosch voor het eerst de wijk in ging.
De voetbal- en basketbalteams staan opnieuw onder de professionele leiding van trainers van de afdeling S-port van de gemeente ’s-Hertogenbosch en spelers van FC Den Bosch en De Eiffel Towers. *
Ook zullen leerlingen van de scholen in de vier wijken kennis kunnen maken met tafeltennis, de leerlingen krijgen een clinic en spelen een toernooi.

De culturele activiteiten worden georganiseerd door De Muzerije en spelen zich deels af op de Brede Bossche scholen in de vier wijken. Vier basisscholen werken aan een Groot Zelfgemaakt Schoolpleinorkest. Na repetities en workshops voor alle groepen volgt een groots opgezette uitvoering op het schoolplein in juni door alle kinderen. Een uniek muziek- en theaterspektakel waar alle ouders en buurtbewoners welkom zijn.
Daarnaast gaan binnen het project Metamorfose groepjes kinderen aan de slag met afvalmateriaal. Onder leiding van beeldend kunstenaars zullen de leerlingen ‘recycle art’; maken; echte kunstwerken die geëxposeerd worden.
De jongeren uit de vier wijken zullen elkaar uitdagen op het gebied van theatersport en breakdance.

Op sportief terrein strijden de teams met elkaar aangaan in verschillende eindtoernooien bij FC Den Bosch en Eiffel Towers in mei.
De culturele activiteiten worden tijdens de diverse presentaties door vakjury’s beoordeeld. Uiteindelijk zullen alle verkregen punten bij elkaar worden opgeteld.

Op de feestelijke slotmanifestatie op 6 juli zal uit alle verkregen en opgetelde punten de winnende wijk bekend worden gemaakt. 

*Bossche Battle deelnemers genieten van FC Den Bosch week
Er stond de afgelopen week een heuse FC Den Bosch week op het programma voor de deelnemers aan de Bossche Battle 2011. Op woensdag 30 maart was een groot gedeelte van de selectiespelers van FC Den Bosch aanwezig bij de voetbalactiviteiten in de verschillende Bossche Battle wijken.
De deelnemers in de Kruiskamp/Schutskamp en Boschveld werden tijdens hun activiteit zelfs gevolgd door de makers van FC Den Bosch-TV. Het filmpje is in de loop van deze maand te zien op www.fcdenbosch.nl.
Evenals de eerste keer kwamen ook nu erg veel deelnemers af op de voetbaltrainingen die onder leiding stonden van de selectiespelers van FC Den Bosch en de medewerkers van 'S-PORT.
Niet alleen de deelnemers genoten met volle teugen van de leuke middag maar ook de spelers van FC Den Bosch hadden erg veel lol. De deelnemers en spelers in Kruiskamp/Schutskamp en Boschveld werden zelfs getrakteerd op een forse regenbui maar lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Het was voor speler Kees van Buuren van FC Den Bosch de aanleiding om zich even als City-Trainer te verkleden.

Met z’n allen naar FC Den Bosch
Op vrijdagavond 1 april 2011 waren maar liefst 280 deelnemers aan de Bossche Battle te gast in stadion De Vliert waar de competitiewedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Dordrecht op het programma stond. Ondanks de hartstochtelijke aanmoedigingen vanuit het Bossche Battle tribunevak bleef FC Den Bosch steken op
een 0-0 gelijkspel. Alle aanwezigen hadden een erg amusante avond, "alleen jammer dat ze niet gewonnen hebben" was de meest gehoorde opmerking bij het verlaten van het stadion.

De spelers van FC Den Bosch zijn op woensdag 20 april nogmaals aanwezig bij de voetbalactiviteiten in de Bossche Battle wijken, alvorens op woensdag 18 mei op het Jeugd- en Trainingscomplex van FC Den Bosch de afsluitende voetbalactiviteit aangaande de Bossche Battle op het programma staat.


Terug naar boven