De Pettelaar in beheer by JanFranken[Croyse Hoeve]

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-12-2009 | Gewijzigd op: 31-12-2009
De Pettelaarse Schans, hier tijdens het mega kerstcircus van december 2009, staat vooral bekend door de uitspanning die onder Michel Teulings vermaard werd, eerst als 'Boerderij De Pettelaar' en vervolgens als 'Restaurant de Pettelaar' [1984-1989].
 
Voorjaar 2008 werd restaurant De Pettelaar op de Pettelaarse Schans aan de Groenewouds verkocht.

foto's © paul kriele, 31 mei 2008 [r.] en 14 december 2009 [l]. 

Jan Franken van 'De Croyse Hoeve' [Aarle Rixtel] gaat in het voorjaar van 2010 de exploitatie van restaurant de Pettelaar voortzetten. Het complex was een tijd Chinees/Japans en vervolgens Frans restaurant, maar keerde de laatste jaren terug als restaurant/partycentrum.
Amper twee jaar geleden kwam het complex in eigendom van Amstelrode Vastgoed b.v./ de Groenewouds.
Vanaf begin 2010 staat restaurant Restaurant de Pettelaar met de eigentijdse formule 'Landleven' in de markt.

Franken, bekend onder meer van restaurant de Croyse Hoeve, waar vijf jaar geleden al met succes het concept met regioproducten werd geïntroduceerd, gaat dat 'Landleven idee' ook in Den Bosch toepassen. Dat komt mede tot uitdrukking door aan 'De Pettelaar ' 'De smaak van Croy' toe te voegen.

De in Bussum geboren  53-jarige Franken houdt met met zijn pay rollbedrijf [2800 werknemers], omliggende boerderijen [streekproducten] en de horecazaken in Kasteel van Croy en 't Stokske in Moergestel [hoofd-] kantoor in het idyllisch gelegen Kasteel van Croy.

Het etablissement de Pettelaar, dat na een interne verbouwing met 'Landleven' een nieuwe weg inslaat, gaat zich ook als dagzaak [café en lunches] profileren. Kok Toine Kooman heeft in de keuken de leiding en Terry Mc Sweeney is als gastheer de aanvoerder van de crew van het horecagedeelte.
zie ook verkoop De Pettelaar 30 mei 2008