Straattaferelen

 

Op deze pagina staan de straataferelen van 2022 Voor die van 2021. [klik er op] 
Voor tattoo klik op tattoo en voor 2020 klik dus op dat jaar.
 
 

Al crocusjes
op Bastionder.
Al is het 2023 dit is het laatste bericht van straattaferelen.foto ©  paul kriele,
24 januari 2023.
 
Wat onder nog de huidige situatie van sloop is staat op de foto hier boven als toekomstbeeld. Van Maerlant [vallend onder Ons Middelbaar Onderwijs/ OMO] bouwt hier op de hoek Simon Stevinweg-Onderwijsboulebard een complex met verblijfsruimten [pauze lokaal e.d.], fietsenstalling, parkeerplaats en gymzaal. 
 
De nieuwe Lidl aande Oude Vlijmenseweg in aanbouw. Opening naar verwacht eind van 2022.
foto © paul kriele15 november 2022.
 
In de aanloop naar elf elf op vrijdag 11 november 2022 worden door de gemeente en horeca-ondernemers in de Kerkstraat  faciliteiten[podium en toiletten neergezet.
foto © paul kriele, 8 november 2022
 
Begin  november 2022 werd aan Achter het Wilt Varken/Wolvenhoek een 'nieuw' bushokje geplaatst. Het oude werd op zaterdag 10 september 2022 door een bus van Arriva geramd. Dit is geen nieuw hokje.Het -iets kleinere dan voorheen hokje-komt van de Parade zoals op de zijkant in grote letters staat..... Benieuwd hoe dat hokje op de plek waar dit hokje vandaan komt, is gaan heten...Zie artikel van 1`0-9-2022 Bushokje geramd
foto © paul kriele, 8 november 2022.
 
Jaarlijkse overtollige begroeiing uit Stadsgracht weghalen.
foto © paul kriele, 6 oktober 2022
 
De Landmacht bij oefening van rekruten in het Zuiderpark.
foto ©paul kriele, 3 oktober 2022.
 
Een kudde weggelopen schapen [grasbaan Otjes]. 
foto © paul kriele, 10 september 2022.
 
Theaterkoor Tot & Met had zaterdag 3 september 2022 een ludieke invuling van het weekeind voor haar zangers/essen bedacht. Die zaterdagmiddag was een verfsessie bedacht. Beter gezegd allen kregen om beurten vrij spel om op een- op een ezel geplaatst - bord verf te smijten. Artistiek of niet.  Denk maar aan Karel Appel.
Dit tafereel speelde zich af in het clubhuis van scouting Zuid. Het koor [dat van pop naar klassieke zang brengt], staat bekend als een [gememgd] koor dat met passie al zingend verhalen op zet die een dramatisch of humoristisch tintje laten horen. Zie ook https://fp.theaterkoortotenmet.nl
foto's © paul kriele, 3 september 2022.
........................
 
-Bovenaan: Coach van Duits team RCA geeft spelers laatste instructies.
-Middenin: Overzicht van het rugbyveld aan de  Limietlaan.
-Onder: Kampement van het  Duitse team aan de Limietlaan.

foto's © paul kriele, 3 september 2022. 
Drie 'kanovaarders' op de stadsgracht gaan in het Bossche Broek [zijde Zuidwal] aan land. foto © paul kriele, 18 augustus 2022.
 
..
Ontgroening HBO-studenten begonnen.   Groep van 24 eerstejaars van AVANS op de Markt poseert voor fotograaf van AVANS. foto © paul kriele, 17 augustus 2022.
 


Totaalboom Brabant was dinsdag 9 augustus 2022 bezig de immens grote kastanjeboom
op het Sint Janskerkhof te snoeien.foto © paul kriele, 9 augustus 2022.
 
De kleuren van Festival Boulevard trekken in het Bossche Broek de aandacht.
foto © paul kriele, 6 augustus 2022.
 
...............................
Werkzaamheden aan de Judasbrug in het Nachtegaalslaantje.  Een van de vele Bossche bruggen die aan de beurt komen / kwamen.
foto © paul kriele, 2 augustus 2022.
 
Een groep van circa 40  Canadese ganzen in het Bossche  Broek.
foto © paul kriele, 18 jui 2022.
 
Zuidwal: Aanleg glasvezelkabel door Ziggo. foto © paul kriele, 11 juli 2022.
 
Zuidwal: donderdagmorgen op 7 juli 2022 rond  half tien een rits jongelui die bleken van het Varendonck College uit Asten [bij Eindhoven] te zijn. Zij hadden met school een dagje Den Bosch voor o.a.  een stadwandeling en een puzzeltocht  De jongelui werden er met twee bussen naar toegebracht.  foto © paul kriele, 7 juli 2022
 
Een toeristenechtpaar druk bezig op hun mobiel. foto © paul kriele, 2 juli 2022.
 
Feestwagen langs de Zuidw2al:  Brabant op zijn best en de gasten aan de fles.
foto © paul kriele, 25 juni 2022./
 
Op woensdagmiddag 15 juni 2022 voltrok zich op de Parade de finale van het Bossche straatvoetbal voor de Basisscholen  ['S-PORT Straatvoetbaltoernooi].  Ruim honderd leerlingen van de groepen 5 /m 7 [8-10 jaar]  namen er aan deel. Jongens zowel als meisjes.
Aan het toernooi doen de wijken Noord, Zuidoost, West en Rosmalen mee.  De uitslag was rond 15.45 uur nog niet  bekend
. foto © paul kriele, 15 juni 2022.
 
Het lokale jeu de boules spel is in de wijken gestart [Ook overigens in de Weversplaats en Beurdsestraat, die door d eorganisatie vergeten waren ..]  Maar 'Bij Kathtien' pakte dat buurttoernooitje nog op tijd op. Die lokale opzet is de aanloop naar een nationalle kampioenschap..  foto's © paul kriele, 13 juni 2022
 
Zaterdagavond 30 april 2022 opende in de Sint Jan door  bisschop Gerard de Korte de meimaand. In die maand komen gilden en andere bedevaartgangers naar de Brabantse hoofdstad om in de Sint Jan even te pauseren en te bidden bij Maria van wie het beeld opgesteld staat in het Noordertanscept , gekleed  In haar nieuwe blauwe mantel.
Deze groep militairachtige, maar vredelievende mannen uiit Vught of Boxtel trekken elke eerste zondag van mei naar 's-Hertogenbosch. De naam of andere gegevens is ons niet bekend.

foto © paul kriele, 1 mei 2022 .
 
-Hierboven:  Ter hoogte van Enckevoirtstraat 28 vond Paaszaterdag de onthulling plaats van een door Yon Prüst [met XL-printing] bewerkte electrakast. Rechts Janet Spiering. Naast haar buurvrouw Carlijn Krielaars en links kunstenaar Yon Prüst. .
-Hieronder: [Foto-] journalist [,..] Gerard Monté graait,zoals bij elke openingsceremonie, nog vóórdat spreker Janet Spiering [l.] het programma kon  openen, in de schalen met nootjes.
Daarmee bevestigt Monté de idee dat journalisten juist op dergelijke ontmoetingen afkomen voor een gastvrij eetbaars en drankrijk genot. Bovendien schaadt Monté ook het blazoen van de familie [moeder Jacoba Monté-Kriele].
 foto's © paul kriele, 16 april 2022.  
 
De eerste groep [jeugdige] Oekraïense vluchtelingen die bij het Autotron [Hypeco-terrein] een opvangplek kregen toegewezen,  zijn hier op pad tijdens een kennismaking met een gids van Den Bosch.
foto © paul kriele, 7 april 2022.  
 
Het voorjaar is ook bij de sporters aangekomen. Een bootcamp clubje door het Bossche Broek. foto © paul kriele, 28 maart 2022.
 
Weversplaats: BoelensdeGruyter gaat ook al naar gas of olie boren bij het project Amadeiro...
foto © paul kriele, 7 maart 2022. 
 
Door een paar warme dagen [27 en 28 -2-2022] kwamen al de crocussen te voorschijn. Wij Hrenny en ik zaten 's middags al buiten op terras in de zon. 
foto © henk engel, 1 maart 2022.
 
Bossche Helihaven.: In het Bossche Broek wordt regelmatig een weilandje nabij de Pettelaarseweg gebruikt door de landelijke traumaheli. Die helikopter doet Den Bosch aan om ,of een orgaan af te leveren voor het Jeroen Boschziekenhuis, of om vandaar eentje mee te nemen. Op de hoek Pettelaarseweg-Zuidwal staat dan al een politiewagen klaar om dat orgaan, in het ene geval af te leveren aan de bemanning of van hen over te nemen voor snel vervoer naar het JBZ. foto © paul kriele, 28 februari 2022
 
De etalage van  De Fleurist op  Hinthamerstraat 97. Zie artikel over Oeteldonk voorbereidt op zonnig weekeind, Foto's met Peer van den Muggenheuvel  in vroeger tijden.. 
foto © paul kriele, 24 februari 2022.
 
Bouwactiviteiten in Amadeiro. De plafonds van de huizen langszij Oude Hulst en Weversplaats zijn al gelegd. foto's © paul kriele, 15 februari 2022.
 
Voor sommigen is het voorjaar al dichtbij. Een groep trainende vrouwen uit Vught ikrijgen instructies in het Bossche Broek. foto © paul kriele, 3 februari 2022.
 
Parade: De nieuwe aanplant van lindebomen en esdoorns .
foto ©henk van esch, 20 januari 2022.
 
Project Amadeiro:  Het KPN-terrein met personeel dat maandagmorgen 31 januari 2022 bezig was om de omgewaaide hekken overeind te zetten. Het reguliere werk werd die morgen stil gelegd. foto © paul kriele, 31 januari 2022.
 
Amadeiro,, zo heet het bouwproject op de plek van het voormalige KPN-complex  in de binnenstad. Vorderingen van de  bouw van 210 woningen,  allen huurwoningen, deels 58 in de sociale sector [achterin de Mortel [rechts]] en  nog eens 162 midden segment huurwoningen.
foto © paul kriele,  15 januari 2021.  Reeks artikelen onder zoekfunctie  KPN Amadeiro op de site. 
 
Na maanden van sloop is onlangs [januari 2022] met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw theater  begonnen. Het caso van het oude theater van 1974 blijft daarvoor staan.
foto © henk van esch, 19 januari 2022.Reeks artikelen onder zoekfunctie Parade [laatste artikel dd.19 januari 2022]. 


Artikelen binnen de categorie Straattaferelen:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen