Straattaferelen

 

Op deze pagina staan de straataferelen van 2022 Voor die van 2021. [klik er op] 
Voor tattoo klik op tattoo en voor 2020 klik dus op dat jaar.
 
 
Zaterdagavond 30 april 2022 opende in de Sint Jan door  bisschop Gerard de Korte de meimaand. In die maand komen gilden en andere bedevaartgangers naar de Brabantse hoofdstad om in de Sint Jan even te pauseren en te bidden bij Maria van wie het beeld opgesteld staat in het Noordertanscept , gekleed  In haar nieuwe blauwe mantel.
Deze groep militairachtige, maar vredelievende mannen uiit Vught of Boxtel trekken elke eerste zondag van mei naar 's-Hertogenbosch. De naam of andere gegevens is ons niet bekend.

foto © paul kriele, 1 mei 2022 .
 
-Hierboven:  Ter hoogte van Enckevoirtstraat 28 vond Paaszaterdag de onthulling plaats van een door Yon Prüst [met XL-printing] bewerkte electrakast. Rechts Janet Spiering. Naast haar buurvrouw Carlijn Krielaars en links kunstenaar Yon Prüst. .
-Hieronder: [Foto-] journalist [,..] Gerard Monté graait,zoals bij elke openingsceremonie, nog vóórdat spreker Janet Spiering [l.] het programma kon  openen, in de schalen met nootjes.
Daarmee bevestigt Monté de idee dat journalisten juist op dergelijke ontmoetingen afkomen voor een gastvrij eetbaars en drankrijk genot. Bovendien schaadt Monté ook het blazoen van de familie [moeder Jacoba Monté-Kriele].
 foto's © paul kriele, 16 april 2022.  
 
De eerste groep [jeugdige] Oekraïense vluchtelingen die bij het Autotron [Hypeco-terrein] een opvangplek kregen toegewezen,  zijn hier op pad tijdens een kennismaking met een gids van Den Bosch.
foto © paul kriele, 7 april 2022.  
 
Het voorjaar is ook bij de sporters aangekomen. Een bootcamp clubje door het Bossche Broek. foto © paul kriele, 28 maart 2022.
 
Weversplaats: BoelensdeGruyter gaat ook al naar gas of olie boren bij het project Amadeiro...
foto © paul kriele, 7 maart 2022. 
 
Door een paar warme dagen [27 en 28 -2-2022] kwamen al de crocussen te voorschijn. Wij Hrenny en ik zaten 's middags al buiten op terras in de zon. 
foto © henk engel, 1 maart 2022.
 
Bossche Helihaven.: In het Bossche Broek wordt regelmatig een weilandje nabij de Pettelaarseweg gebruikt door de landelijke traumaheli. Die helikopter doet Den Bosch aan om ,of een orgaan af te leveren voor het Jeroen Boschziekenhuis, of om vandaar eentje mee te nemen. Op de hoek Pettelaarseweg-Zuidwal staat dan al een politiewagen klaar om dat orgaan, in het ene geval af te leveren aan de bemanning of van hen over te nemen voor snel vervoer naar het JBZ. foto © paul kriele, 28 februari 2022
 
De etalage van  De Fleurist op  Hinthamerstraat 97. Zie artikel over Oeteldonk voorbereidt op zonnig weekeind, Foto's met Peer van den Muggenheuvel  in vroeger tijden.. 
foto © paul kriele, 24 februari 2022.
 
Bouwactiviteiten in Amadeiro. De plafonds van de huizen langszij Oude Hulst en Weversplaats zijn al gelegd. foto's © paul kriele, 15 februari 2022.
 
Voor sommigen is het voorjaar al dichtbij. Een groep trainende vrouwen uit Vught ikrijgen instructies in het Bossche Broek. foto © paul kriele, 3 februari 2022.
 
Parade: De nieuwe aanplant van lindebomen en esdoorns .
foto ©henk van esch, 20 januari 2022.
 
Project Amadeiro:  Het KPN-terrein met personeel dat maandagmorgen 31 januari 2022 bezig was om de omgewaaide hekken overeind te zetten. Het reguliere werk werd die morgen stil gelegd. foto © paul kriele, 31 januari 2022.
 
Amadeiro,, zo heet het bouwproject op de plek van het voormalige KPN-complex  in de binnenstad. Vorderingen van de  bouw van 210 woningen,  allen huurwoningen, deels 58 in de sociale sector [achterin de Mortel [rechts]] en  nog eens 162 midden segment huurwoningen.
foto © paul kriele,  15 januari 2021.  Reeks artikelen onder zoekfunctie  KPN Amadeiro op de site. 
 
Na maanden van sloop is onlangs [januari 2022] met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw theater  begonnen. Het caso van het oude theater van 1974 blijft daarvoor staan.
foto © henk van esch, 19 januari 2022.Reeks artikelen onder zoekfunctie Parade [laatste artikel dd.19 januari 2022]. 


Artikelen binnen de categorie Straattaferelen:

Geen artikelen onder de categorie opgenomen