D66-er Matthijs van Miltenburg grote kans op 'Brussel'

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2014 | Gewijzigd op: 27-05-2014
mr. drs. Matthijs van Miltenburg maakt grote kans op 'Brussel'.
Links: Voor D66 op verkiezingscampagne
in 2011.
Door de grote overwinning van D66 bij de Europese verkiezingen van  22 mei 2014, maakt Bosschenaar en D66-raadslid Matthijs van Miltenburg grote kans op een zetel in het Europees Parlement. D66 behaalde 15% van de stemmen. Ook het CDA scoorde even zo veel.


Van Miltenburg staat 4e op de kieslijst voor D66. In de voorlopige uitslag behaalt D66 ook vier zetels.

Maar er bestaat nog een mogelijkheid dat andere partijleden, die onder Van Miltenburg op de lijst staan,  meer voorkeurstemmen hebben behaald.

Zondag  25 mei is de definitieve uitslag en volgende week vrijdag 30 mei wordt pas duidelijk of inderdaad Van Miltenburg voor D66 die vierde zetel mag gaan innemen.

Van Miltenburg gaat niet in Brussel wonen, maar '...ik blijf in Den Bosch. Dat versterkt het kontakt met je electoraat en op die manier blijft ook je band met andere partijen in stand. In Den Bosch blijven wonen is de beste verankering met Nederland,' stelt de jonge Europese politicus in spee, die uiteraard ook zijn gezin met nog jonge studerende kinderen noemt.

Zelfs in een wijk als OrthenLinks scoort D66 hoog.  Dat blijkt uit wat twitteraar Roland Brouwer op internet plaatste:
CDA 4,5%  PVV 29,3%  PvdA 7,4%  VVD 5,8%  D66 11,6%, maar het zijn ook de volkswijken waar de PVV veel  stemmen krijgt. Matthijs van Miltenburg die in het dagelijks leven projectmanager is bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, zal bij verkiezing op 24 juni a.s. afscheid nemen van de gemeenteraad.