Mexicaanse uit Empel speelt hoofdrol in docu Omroep Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2014 | Gewijzigd op: 22-12-2014
Gabriela Vissers-Sandoval-Rios uit Empel speelt de hoofdrol in een docu over immigranten in Brabant. De liefde bracht de Mexicaanse bijna tien jaar geleden naar Empel. Ze heeft twee kinderen en is actief betrokken bij het gemeenschapsleven. De film wordt door Omroep Brabant uitgezonden op zondag 28 december om 17.00 uur.Gabriela Vissers-Sandoval-Rios [*Mexico,1970], die de hoofdrol speelt in een
docu over immigranten in Brabant.

foto © thomas van oorschot, 2014.

De film met als titel ‘En nu ben ik hier’ is gemaakt door de uit Guatemala afkomstige immigrant Daniel Valle Robles. 
De documentaire is gebaseerd op het boek “Nieuwe Brabanders’ van Paul Spapens. In de documentaire, die vijftig minuten duurt, worden vijf immigranten op een indringende manier en met de nodige humor geportretteerd.

De Empelse Gabriela Vissers-Sandoval-Rios werd in 1970 in Mexico geboren. De van origine Indiaanse deelt graag de cultuur van haar land met haar nieuwe omgeving. In haar woonkamer staat een Mariabeeld van de Maagd van Guadaloupe. Haar katholieke geloof stelde haar in staat zich te verzoenen met het feit dat ze na haar huwelijk voortaan in een land zou wonen met een kil klimaat. Ze doet administratief werk.

Daniel Valle Robles was in zijn geboorteland Guatemala documentairemaker. Ook in zijn geval bracht de liefde hem naar Brabant. Met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in Tilburg.