Zoeken
Kleurrijk afscheid burgemeester Onno Hoes.
Printerversie |
Onno Hoes, een van ons zo zong de Maastrichter Star en zong Beppie Kraft, de Limburgse volksliedjes zangeres Beppie Kraft voor de Zuid-Limburgers enkele bekende liedjes.
De omslag van de uitnodigingskaart rond het afscheid van burgemeester Onno Hoes van Maastricht. |
![]() |
De avond in het theater aan het Vrijthof opende met een trompetsolo door de 13–jarige Romano, waarna de Koninklijke Harmonie 'Ster van Maastricht' al spelend de volle zaal binnentrok. Hoes is beschermheer van ’de Koninklijke’
Er viel een variëteit aan lokale artiesten te beluisteren. 'Daarmee tonen we aan, dat we alsnog Culturele hoofdstad zijn', sprak het hoofd communicatie Ingrid, die de presentatie verzorgde.
Speciaal vanwege Hoes’ afkomst trad de Klezmerband ’La Rosa de Maastricht’ op met een jiddisch liedje.
Uiteraard kon carnaval in het programma niet ontbreken, ook omdat Hoes elk jaar de sleutel aan de stad aan de Tempeliers af staat en een in het door hem aangeleerd Maastichts een toepasselijke rede houdt.
Het slot van de avond was in handen van de Maastrichter Star [*1883], die na enkele lofzangen op Limburg en Maastricht, besloot met het speciaal gecomponeerde lied ‘Onno Hoes is niet voor de poes’.
Onder de aanwezigen bevonden zich tussen de ‘couleur locale’ naast Hoes’ voorganger Gerd Leers en de omstreden voormalige Venlo’se VVD-wethouder, ex-Statenlid en ex-Eerste Kamerlid Marc Verheijen de NOS-verslaggever Theo Verbruggen.
De regionale omroep Limburg wijdde die zaterdagmiddag een 20 minuten durend interview aan Onno Hoes, waarin zijn vertrek nog eens in brede zin werd aangestipt. Hoes weet zijn heengaan met name aan de golf van media-aandacht over het precaire onderwerp dat zijn vertrek inluidde.
In die raadsvergadering, waarin bij Hoes nauwelijks, maar bij zijn ex-partner wel enige emotie viel te bespeuren, ontving de 54-jarige Hoes van de voorzitter van de gemeenteraad de ere-medaille van de stad waarmee Hoes tot ereburger van Limburgs hoofdstad werd verklaard.