Simone Lycops van de tuinwinkel op Fonteinplein overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2019 | Gewijzigd op: 11-03-2019
Simone Lycops van de tuinwinkel Andries Visser op het Fonteinplein,  die vorig jaar afscheid nam , is  op maandag  4 maart 2019 toch nog onverwacht  op 91-jarige leeftijd overleden.
Simone bleef  standvastig in het beheren van de zaak die ze met haar man wijlen Emmanuel  Lycops had opgezet. Ondanks dat  ze gevallen was en inmiddels hulp kreeg  van haar kinderen,  bleef ze alleen nog op  zaterdag  open. Totdat het echt niet meer ging,

Voor Simone Lycops is de uitvaartdienst op maandag 11 maart 2019/13.30 uur in de Sint Jan. Aansluitend is de begrafenis op de begraafplaats Orthen.
 
Simone Lycops-De Wulf.
* 1 augustus 1927  + 4 maart 2019
...........................................................................

Bericht van 8 sepetember 2018 Simone Lycops stopt definitief met haar tuinwinkel
Winkelierster met de groene vingers Simone Lycops, die in maart dit jaar bij een val in de winkel haar heup brak, stopt definitief met de zaak op het Fonteinpleintje.  De  91- jarige winkelierster is in een verzorgingshuis opgenomen. Haar kleindochter Eva de Leeuw nam al vanaf dat ongelukje op de zaterdagen de zaak waar. Door de week was de winkel in  tuinartikelen en plantjes gesloten.
Het pand dat eigendom is van de familie, zou al zijn verkocht
 
Fontieplein.
'Andries Visser' zo heette
de zaak van Simone Lycops en
wijlen haar man Emanuel Lycops. 


foto © paul kriele, 12 juli 2017.
...........................................................


Bericht van 23 maart 2018: Simone Lycops van de winkel Andries Visser op het Fonteinpeintje heup gebroken.

De winkel 'Andries Visser' op het Fontenipleintje, die is  genoemd naar de oprichter, is voorlopig alleen nog op zaterdag geopend. Een  kleindochter van een van de vier kinderen van Emanuel en Simone helpt haar die dag, zoals ze dat ook al de afgelopen jaren bij tijd en wijle deed. 

Bericht van 1 augustus 2017 Simone Lycops viert -wat minder uitbundig dan voorgaande jaren- haar 90ste verjaardag.

Vandaag, dinsdag 1 augustus 2017, viert Simone Lycops haar 90-ste verjaardag in besloten kring . Ze  is al weer een dagje ouder geworden en hoeft die tierelantijnen niet meer zo nodig.  
De 'grande dame' van de Bossche middenstand  houdt in haar tuinwinkel 'Andries Visser' op het Fonteinplein stand ondanks soms enkele bedreigingen. Ze blijft lachen met een en al optimisme en vriendelijkheid.
 
Simone Lycops houdt
stand, ook in haar nineties.


foto © paul kriele,  2 augustus 2017.
...........................................................


Simone Lycops, van origine een Belgische, zette in 2003 -na  het overlijden van haar man Emanuel Lycops [† 4 april 2003 ] - de zaak Andries Visser, de laatste van een keten, voort. Het echtpaar heeft vier kinderen, Marleen, Corry, Ingrid en Johan.

Momentopname op haar 89ste in 2016
'Leeftijd speelt geen rol,' zei zij nog vorig jaar.  'Als je het kunt, nou dan doe je het gewoon'. In vakanties staat haar kleindochter Eva de Leeuw [dochter van  Marleen de Leeuw- Lycops], haar bij.
 
De grande dame van de
Bossche middenstand op haar 89ste !


foto's © paul kriele, 12  juli 2016.


Terug naar boven