Horecatelg Rico Bosmans [61 jaar] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2016 | Gewijzigd op: 23-07-2019
Dinsdag 1 november 2016 is in het Jeroen Boschziekenhuis aan een longonsteking Rico Bosmans op 61-jarige leeftijd overleden. Rico is een telg uit de horecafamilie Bosmans, bekend van 't Pumke, waar Rico zijn horecaloopbaan begon. Daar was hij de 'assistent' van zijn ouders Jan en Marietje Bosmans. Maar vóór die tijd was Rico professioneel Huntsman bij de jacht.
In 1987 startte Rico bistro De Kikvorsch op de Parade en vanaf 1990 begon hij een geheel nieuw concept met Silva Ducis, een samentrekking overigens van de wtee zaken De Kikvosch met de ernaast gelegen Engelse Pub. Silva Ducis werd in 2006 verkocht aan Laurens Meyer.
Rico Bosmans
*  's-Hertogenbosch, 1955
† Helvoirt,  1 november 2016.

Rico, getrouwd  met Manola, laat ook nog een dochter Enny en een zoon Janice, de modeontwerper die recentlijk bekend is geworden door zijn presentatie van het tv-programma Linda.
Broer Hans herinnert Rico als '.. een vrijgevige persoonlijkheid. Iemand die het zaken doen op een brede manier deed. Daarmee wil ik zeggen dat hij het juiste oog had voor de grote lijnen. Met Silva was hij vernieuwend/ innovatief'. 

Van Rico Bosmans wordt in besloten kring afscheid genomen maandag  7 november 2016 in Silva Ducis.