Onderwijzer van Bossche Broekschool als held onderscheiden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2016 | Gewijzigd op: 20-12-2016
Maandag 19 december 2016 werd Robert-Jan Groeneveld onderscheiden met de heldenpenning van de stichting Carnegie Heldenfonds. Robert-Jan is schoolmeester op de basisschool het Bossche Broek binnenstad, maar woont in Nuland.
Groep 7 van de basisschool het Bossche Broek met loco burgemeetser Eric Logister vanwege de uitreiking van de bronzen heldenpenning van het Carnegiefonds. Schoolmeester Robert Jan Groeneveld omringd door  groep 7 van Het Bossche Broek [binnenstad].

In april dit jaar is  de Nulandse schoolmeester een invalide man, die met zijn scootmobiel het Maximakanaal in reed, achterna gezwommen, de bewusteloze man boven water gehouden totdat er hulproepen kwamen.

Bij het fietsviaduct kwam Groeneveld met de fiets langs, stapte af, trok zijn schoenen uit en dook het koude water in. Op de kant is de 83-jarige man gereanimeerd, maar een dag later in het ziekenhuis overleden. Voor die heldendaad ontving Groeneveld in de eigen klas, want de kinderen van groep 7 waren over het voorval uitgebreid geïnformeerd, onderscheiden.
Het bleek dat de oude, invalide man doelbewust het kanaal was ingereden omdat hij het niet kon verkroppen dat zijn kinderen –door de bezuinigingen – voor hem moest opdraaien en hem zorg verlenen.