Bossche captain NielsvandenBerg van KLM vloog panda’s naar Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2017 | Gewijzigd op: 20-04-2017

De Bosschenaar Niels van den Berg, captain van een KLM-Boeing 747-400 vloog woensdagavond 12 april 2017 met zijn vaste vliegtuig, waarvan hij captain is, de twee Chinese reuzen panda’s Wu Wen en Xing Ya  naar Schiphol.

Na die vlucht en de landing rond 19:30 uur op Schiphol werden ze met sirenes naar het platform gereden en onder veel belangstelling ontvangen. Onder de ramen van de cockpit waren stikkers en foto’s van de panda’s geplakt. 


Captain Niels van den Berg met twee
stewardessen bij terugkeer op donderdag
13 april 2017 vroeg in de morgen op Schiphol.

 
De Boeing van KLM had speciale stikkers onder het cockpitraam geplakt met de foto's van de twee panda's Wu Wen en Xing Ya.
.............................................................................................................. 

Intussen was het al middernacht. Al snel gingen de panda’s in een speciale vrachtwagen naar OuweHands dierenpark in Rhenen. Voorlopig blijven ze daar in carantaine en komen pas in mei 2017 in een geheel voor hen aangelegd park in de openbaarheid.

Voordat dit transport begon was er in China zestien jaar voorbereiding aan vooraf gegaan. 

   
-Ouwehans dierenpark in Rhenen heeft
het complex voor de twee panda's al op orde.
-Rechts boven:Verzorger Robin de Lange en ZhongYi.

 
 

Ouwehands,maakt de toegang tot het park plots een paar euro duurder. De kaartjes kosten voortaan € 25 ipv € 22 [65 plussers € 20 kinderen €19] . Maar het park verwacht daarentegen dit jaar wel een miljoen bezoekers.Terug naar boven