Modisch eerbetoon Addyvd Krommenacker aan hartsvriendin Sandra Reemer

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2017 | Gewijzigd op: 18-10-2017
Eerbetoon met toespraak Addievan den Krommenacker, film over en veiling rond kleding Sandra Reemer.

Dinsdagmiddag 17 oktober 2017 werd in de modezaak van Addie van den Krommenacker in de Bossche Verwersstraat een eerbetoon gehouden aan de op 6 juni 2017 overleden Sandra Reemer, 35 jaar de hartsvriendin van modeman Addie van den Krommenacker.

Addie van den Krommenacker
en Sandra Reemer op film
en op olieverfschilderij tesamen.foto © paul kriele,17 oktober 2017.
..........................................................


Voordat Addy van den Kormmenacker met zijn welkom begon liet hij Sandra's lijfllied uit haar repertoire horen: 'De Tijd'.
Vervolgens nam hij met een emotionele toespraak, waarin hij de confrontatie nog eens besprak met - bij zijn terugkeer van een Italiaanse modeshow- de onverwachte stilte aan het hek van Sandra's tuin dat altijd open stond als ze hem verwachtte, het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis waar ze intussen vanwege borstkanker lag en het heengaan van zijn hartsvriendin Sandra Reemer. 

Ook het  bewuste voorpassen van al haar kleding en tenslotte de bestemming er van voor het goede doel, kwamen in de Addies toespraak aanbod. 
Tot slot klonk hun lievelingslied ' Vriendschap/ Amici per sempre [ Voor altijd vrienden]. 

Daarop startte Addie, die door Michiel van het Veilinghuis Catawiki was aangesteld als assistent -veilingmeester precies om half vier [ter herinnering aan Sandra's overlijden] de veiling die ook op internet live was te volgen.

 -Boven: Het gezin rond de ouders van Sandra Reemer
en Sandra's zussen  Marina en Mirna.

-Links boven: Addie, naast 


-Links: Sandra's  collectie uit de jaren 90. Jurken die Sandra twee weken voor haar dood nog had doorgepast.


foto's © paul kriele, 17 oktober 2017.
 

Addy kwam ook met een anekdote over zijn vriendschap met Sandra . Het was een moment van uit de kast komen en een toespeling op de toenmalige geruchten in de familie dat  Addy een oogje op Sandra had laten vallen.
Addy: 'Ik weet het nog als de dag van gisteren dat die zus daarover een toespeling maakte. Op dat moment had ik het nog niet mijn moeder verteld. Maar ik zei: Ben je gek, ik houd van mannen'. Oh, keek zij verbaasd. Maar gelijk ook: 'Jouw moeder doet heel normaal. Ze zal blij zijn dat ze het voortaan niemand meer hoeft te vertellen.....'

.....................
De vroegere nieuwslezer Noraly Beyer
en Ben Cramer.Rechts politicus Henk Krol
en diens partner. Ook Justine Pelmelay en
Willeke van Ammelrooy behoorden tot de gasten.
foto's © paul kriele, 7 oktober 2017.
............................................................................................


De veiling
De opening van de veiling werd nog even opgehouden tot half vier, het moment van Sandra's overlijden.

Klokslag half vier startte Michiel, de  veilingmeester van Catawiki, de veiling en sprak Addy:Lieve Sandra We gaan er voor. Douce points,de veiling is geopend.
Naast de collectie galajaponnen zijn er ook objecten die favoriet zullen zijn bijk kunstverzamelaars en fans van Sandra Reemer zoals een kaptafel. Sandra heeft ooit al deze japonnen gedragen.Ook die van drie  songfestivals  1972,1976 en 1979
en die uit 'Wedden dat' en 'Bosch by Addie'.
Addy memoreerde dat de opbrengst van de veiling naar het goede doel gaat.

De expositie van alle creaties van Addy van den Krommenacker is nog t/m zaterdag 21 oktober 2017 in de zaak van Addie van den Krommenacker te bezoeken.


Bericht van 28 september 2017 Mode hommage aan Addies vriendin Sandra Reemer
De Bossche couturier Addy van den Krommenacker houdt vanaf dinsdag 17 oktober 2017 een 'Mode-Hommage'  aan Sandra Reemer met wie hij jaren bevriend was. Sandra Reemer overleed op 6 juni 2017 aan borstkanker.

Op de dag van haar verjaardag opent 
Van den Krommenacker in zijn zaak in de Verwersstraat  een expositie die gewijd is aan de unieke collectie designkleding van Sandra.

Bericht van het overlijden van Sandra Reemer op 6 juni 2017
Dinsdag 6 juni  2017 is Sandra Reemer op 66 jarige leeftijd aan borstkanker overleden.
Sandra, ofwel Barbara Alexandra Reemer, die op 17 oktober 1950 geboren werd in Bandung, kwam met haar ouders op zeven jarige leeftijd [1957] naar Nederland.
Ze raakte bekend als zangeres in het coschap met Andres en deed later [jaren 1972,1976 en 1979] mee aan het Songfestival.
In 1972 met 'Áls het om de liefde gaat' en in 1976 met 'The Party is over'. En in 1979 met 'Colorado' van het producersduo Bolland & Bolland. Sandra huwde met één van die twee: Ferdi Bolland. 

 Een doorbraak was haar assistentschap -vanaf 1986 -in de show van Jos Brink 'Wedden Dat?' Jos noemde haar liefkozend  kroepoekje. Later werkte ze samen met Marga Bult en Sjoukje Smit als The Dutch Diva's. Voor de NCRV presenteerde zij vanaf 1988 de show 'Showmaster'.

Archieffoto van Sandra Reemer met haar boezemvriend Addy 
van den Krommenacker
Sandra Reemer
foto © henk van esch.

Tot 2015 hield zij zich bezig met de Sandra Reemer Foundation waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde met Begin 2017 was de tot voor kort in Sint Michielsgestel woonachtige Sandra Reemer nog te zien in de reality soap The Real Marigold Hotel.  Onlangs, mei 2017, kocht zij een appartement  in 'De Kardinaal' aan de Zuid-Willemsvaart, waar ze zou gaan wonen. 

Sandra was een hechte, bijna onafscheidelijke vriendin van modeontwerper Addy van den Krommenacker.

Hoewel Sandra bij de start van een chemokuur nog volle hoop had viel de behandeling toch niet effectief genezend uit. 

Terug naar boven