Brabantse Cultuuronderscheiding voor Harold Schraven

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2017 | Gewijzigd op: 12-06-2017

Regisseur Harold Schraven (44), ontving vrijdag 3 juni 2017, na de voorstelling 'Op Hoop van Zegen' in Lith,  de KAM-ring, een Brabantse cultuuronderscheiding. De jury prees Schraven voor zijn verdienste op theatergebied. Harold Schraven, regisseert momenteel de voorstelling bij theater Artemis 'De Miraculeuze Comeback van Mea L. Loman' die daar op 23 juni 2017 in première gaat. 

Regisseur Harold Schraven
erkend met de Brabantse cultuuronderscheiding: de KAM-ring
.
.....................................................................................................................

De uit Lith afkomstige Harold Schraven volgde de toneelacademie in Kampen
Hijwerd bekend als speler in Het Land van Ooit en als ridder Graniet in Jean 'd Orange en Rak de Reiger. Als hoofdrolspeler Brand schitterde hij in de produktie 'Kleine Teun' van Alex van Warmerdam met Theater Litho.
Samen met Lesley Oostveen vormt hij het duo 'Mannen op de Maan'. In 2002 wonnen zij de publieksprijs van het Holland Casino Festival en 'De Mannen' zijn al een paar keer doorgedrongen tot de eindrondes van het Amsterdamse Kleinkunstfestival.
The Cast van de Miraculeuze Comeback van mevrouw Mea L. Loman.

...................................................................................................................................

Als zanger - gitarist speelt Schraven samen met regionale kopstukken in de band Usual Suspects en als entertainer is hij met zijn duo Haiko en Maiko een graag geziene gast bij allerlei gelegenheden.
Onder zijn regisseurschap heeft openluchttheater De Speledonckers uit Someren grootschalige producties gebracht als 'Jeroen Bosch", 'De Getemde Feeks', De Vliegende Hollander'.
De voorstelling Robin Hood was zijn debuut bij het Regiotheater en werd beoordeeld als 'griezelig professioneel'. Daarna tekende hij tevens voor de regie van Frankenstein Nu.
Op zijn initiatief kwamen St. Genesius en Stichting Kunst aan de Maaskant met Dorp aan de Rivier. 


Terug naar boven