Koninklijk lintje voor twee Bosschenaren Schellekens&Van Dongen-Kok

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2018 | Gewijzigd op: 11-09-2018
Zaterdag 8 september 2018 zijn Jan Schellekens van de Vincentiusvereniging en Monique van Dongen-Kok van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw koninklijk onderscheiden. De uitreiking vond plaats in de plebanie in de Choorstraat door wethouder Huib van Olden.

Monique van Dongen werd benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau vanwege haar bestuurslidmaatschap [vanaf 1990] van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw en voor haar werk voor het onderhoud van de Mariakapel en van de aankleding [mantel] van het Mariabeeld in de Sint Jan. Ook is zij bestuurslid van het senioren-symfonie-orkest Toermalijn. Monique van Dongen ontving eerder dit jaar [8 juli] de pauselijke onderscheiding  Pro Ecclesiae et Pontifice.
Monique vanDongen
-Kok en Jan Schellekens met hun
 bij, de onderscheiding behorend linjte, naast wethouder Huib van Olden.


foto © olaf smit, 8 september 2018.
...................................................................
 


Jan Schellekens van de Vincentiusvereniging kreeg een lintje opgespeld behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Deze erkenning kreeg Schellekens als bestuurslid van de Vincentiusvereniging [vanaf 1978] en als bestuurslid [vanaf 1979] van de de Broederschap van Onze Lieve Vrouw. Sinds1985 is Schellekens voorzitter van de Aleida van Berckelstichting en vanaf 1993 van de r.k.stichting Jongerenbelangen en organisator van het Lionsconcert 's-Hertogenbosch.