12-jarige Bossche Robbe van Hulst komt voor Radio I uit de kast

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2018 | Gewijzigd op: 16-12-2018
De twaalfjarige Robbe van Hulst komt openlijk via Radio 1 uit de kast op de dag van Seksuele Diversiteit. Robbe van Hulst toont zich in het interveiw op Radio I [vandaga] ook wel een wijsneus.Vandaag dat is Paarse vrijdag waarop deze dag met het thema diversiteit op de scholen wordt gevierd. Robbe gaat niet in een paarse maar in een roze trui, zo vertelt hij tegen de interviewer Winfried Baaijens.Robbe van Hulst durft openlijk -als 12-jarige- voor zijn homoseksualiteit uit te komen en nog wel via Radio I.

Op de foto hierboven als jeugdprins
van Oeteldoek in 2018. Robbe is de zoon van Viktorien van Hulst,  de directeur van theaterfestival Boulevard.


..........................................................................................

foto © yellenjonkers, 2018

Hij wist al als achtjarige dat hij niet op meisjes maar op jongens viel. Pas  onlangs heeft hij het aan zijn ouders [moeder is Viktorien van Hulst , directeur van theaterfestival Boulevard] verteld. Die reageerden erg  positief. 'Ze waren heel blij en dat ik het vertelde dat ik op jongens val'.
Maar in  Robbes klas bleek niet iedereen positief. Robbe:'Ik durfde eerst niet. Maar het was erg verlossend. Er zijn natuurlijk ook jongere kinderen die homoseksualiteit  gek of anders vinden.'
Robbe die pas tot jeudprins van Oetedonk werd gekozen toen 11 en nu twaalf jaar, kan er heel duidelijk zonder haperen en uitgebreid over vertellen.
Uitgedaagd door de interviewer dat hij het van de daken uit zou schreeuwen, maar dan is Robbe toch wel terughoudender. 'Dat niet per see,'zegt ie. Robbe tot slot: 'Ik kan nu echt mezelf zijn..'