Faysal L. 20 maanden Gracia K. taakstraf 240 uur ivm witwassen

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2019 | Gewijzigd op: 31-01-2020
Rechter veroordeelt vanwege witwassen:  Faysal L. tot  20 maanden [6 voorwaardelijk] zitten en Gracia Kr. krijgt een taakstraf van 240 uur. Dus geen gevangenschap  vanwege haar zorg voor de twee jonge kinderen. Maar nog wel  een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.Dat meldt de redacteur van het Brabants Dagblad  [dd.07052019] 

Er kon voor de rechtbank niet gevonden worden voor hoeveel geld er is witgewassen maar het staat wel vast, ondanks dat Faysal allerlei smoezen had om daar onderuit proberen te komen, dat dit misdrijf is gepleegd. Ook wist Faysal niet dat er wapenonderdelens en munitie in hun huis op Maaspoort lagen.
Daarbij vindt Justitie dat Faysal actief was in de drugshandel, maar kon daarvoor niet met bewijzen komen.

Bericht van 24 april 2019 Faysal L. en ex-vrouw Gracia Kr. voor de rechter ivm witwassen
Was er -op een maand -na zes jaar geleden nog een glamourhuwelijk, zoals op 4 mei 2013 bastionoranje nog berichtte, maar gisteren 23 april 2019, stond het echtpaar Faysal L.en Gracia K. voor de Bossche rechter. Dat was wat anders dan honderden toeschouwer voor het stadhuis, die keken naar een witte koets, zeven limousines, en een vliegtuigje in de lucht met Faysal en Gracia getrouwd. Bij aankomst zong Glennis Grace en binnen voltrok zich een sprookjeshuwelijk. [Zie opmerking over huwelijksvoltrekking onder artikel.]
>>Zie voor reportage huwelijk Faysal & Gracia Glamourhuwelijk 
 
.....

Vughterstraat:
Aankomst bij het stadhuis  van het echtpaar Faysal L. en Gracia K. en hun twee kinderen.  [
Huwelijksfoto's van 4 mei 2013.]

foto's © bastionoranje, 4 mei 2013.
.....


De officier van Justitie beschuldigt het echtpaar van het witwassen van geld. Dat meldt een verslaggever van het Brabants Dagblad  [dd.24042019]. Hoe kon dat echtpaar zo’n huwelijk betalen en daarna -ze zijn inmiddels gescheiden en Faysal heeft een nieuwe Eindhovense vriendin - er zo’n luxueus leven op na houden? Waar komt het geld vandaan dat aan kleding [€54.000]  is uitgegeven, aan een luxe bolide van duizenden euro’s, aan vakanties  [€ 73.000] en dat niet eens boekhoudkundig verantwoord, aldus de FIOD,  die schat dat Faysal en Gracia in hun huwelijksperiode met uitgaven van € 216.000, boven haar stand leefde.
Maar, zoals het BD ook meldt,  in deze tijd van ondermijning, de gemeente heeft dat huwelijkspektakel binnenshuis laten voltrekken …en ruim baan aan dit verdachte echtpaar gegeven*.
Maar dat is nog niet alles er is een nog een zaak van hypotheekfraude rond een huis in Den Bosch West en de verdenking van handel in drugs. Dan staan er los van genoemde feiten, nog een zaak van wapenbezit en de zaak van een vechtpartij op het Stratumseind op de rol bij Justitie.

Faysal verweert zich over dat witwassen van geld, dat het komt uit de verkoop van auto’s, sieraden en horloges.. en Gracia legt de schuld van de  beschieting van hun huis in Maaspoort op 27 maart 2017, bij ex-vriendinnen van Faysal.
Op 7 mei 2019 doet de rechtbank over de zaak uitspraak.’ Dan hangt Faysal twee jaar [minus 6 maanden voorwaardelijk] en Gracia één jaar boven het hoofd te wachten.

Huwelijksvoltrekking niet geregeld
Niet eens getrouwd en al een felicitatie voor
Faysal & Gracia in de lucht..Voor de landing van een
helicopter op de Markt  was geen toestemming verleend. 


foto © paul kriele,  4 mei 2013.
.........................................................................................................................

Voor de huwelijksvoltrekking en de pompa die er ook nog bij kwam, was niets geregeld.
Ten eerste vloog er al een vliegtuigje boven de paar honderd toeschouwers op de Markt toen het aanstaande echtpaar nog niet eens getrouwd was en buiten naar het publiek stond te zwaaien..
*Ten tweede namen Faysal en Grace op het bordes en in de stadhuishal de ruimte in beslag voor een optreden van Glennis Grace. Dat was niet voorzien en belemmerde de feestelijke doorgang van een ander echtpaar van wie zojuist  in de oude raadszaal het huwelijk was voltrokken.
De huldiging van hun huwelijk op het stadhuisbordes kwam in de knel. 
Bovendien wilde Faysal op de Markt een helikopter laten landen om er huwelijkshartjes rond te kunnen strooien.
Dat alles bij elkaar vormde de eerste misser van dit  glamourhuwelijk dat nog gesloten moest worden.  
 

Terug naar boven