Beeldend kunstenaar Bianca Tangande overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2019 | Gewijzigd op: 23-12-2019
Donderdag 19 december 2019 is  op 63-jarige leeftijd Bianca Tangande overleden. 
De  beeldend kunstenaar Bianca Tangande was een fenomeen die  op vele kunstmanifestaties  acte de présence  gaf. Een persoonlijkheid die haar eigen visitekaartje was, zo meldt haar overlijdensprentje. Kleurrijk, op een eigen duurzame  bakfiets zag je haar de stad doorkruisen.
Bianca Tangande genoot haar opleiding aan de Bossche kunstacademie, waar ze haar levensgezel Mario ontmoette. Met Mario kreeg  ze twee dochters Lieve en Veerle.
BiancaTangande,
*Weert, 13 februari 1956 +  Den Bosch,
19 december 2019.
foto ©
iuma-network.ning.com

Deze Bossche, wier tieint op haar Indonesische afkomst duidt, was zelf verknocht en verbonden aan tal van Bossche kunstprojecten. Daar speelde zich haar wereld af. Dat was haar familie.
In huis was deze lieve en creatieve vrouw  de regelaar,  die daar -op haar eigen wijze- de zorg en de regie in handen had.  Naast haar grote verhalen  had ze ook een luisterend en heilzaam oor.
Laatstelijk, vanaf haar ziekbed, putte ze met haar moederlijke energie,  mede dankzij kleinzoon Tim, de kracht om dicht op en bij het dagelijks gebeuren te staan. Er bovenop, met gebruikmaking van de sociale media.
Een andere hobby van haar was koken, een kunst die ze via internet  [24kitchen] bleef volgen en haar in tijden van pijn ontspanning gaf.

Velen kwamen op haar afscheid. Die aanwezigheid zou voor Bianca  precies de bevestiging betekenen van de vriendschap van zovelen, waar zij bij leven zo van genoot.

Op de website van Bianca Tangande staan al haar activiteiten, zoals teken-en schilderlessen/workshops , fotografie[portretten] en dansperformances.