Bossche HEMA-fan Randy van Merwijk toont oude HEMA-collectie

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-02-2020 | Gewijzigd op: 13-02-2020
Bossche HEMA-fan Randy van Merwijk toont oude HEMA-collectie
Randy van Merwijk is weg
van de HEMA. Zo erg dat
hij er thuis zelfs een
museum over heeft ingericht
.
...............................................
 

Randy van Merwijk is een HEMA-fan. Dat ontwikkelde en nog steeds ontwikkelt zich dat in allerlei zaken. Vanaf zijn jeugd heeft hij al belangstelling voor de artikelen van de HEMA. Randy begint al vroeg te verzamelen. Daarvan heeft hij bij zijn ouders thuis een museumpje ingericht. En uiteindelijk werkt hij bij de HEMA in Eindhoven.

De 24-jarige Bossche Randy genoot zijn opleiding aan het ROC in Eindhoven: Verkoop Detaihandel. Toen dat op een jaar na afgerond was ging hij stage lopen. En waar dat moest gebeuren had hij al wel gezien: natuurlijk bij de HEMA.
Daar wilde hij na afronding van zijn studie ook graag gaan werken. Momenteel zit hij bij de klantenservice, maar als stagiair had het ook de etalage of de winkel kunnen zijn. Maar het kontakt met mensen spreekt hem toch het meeste aan.

Waardoor de HEMA is de vraag ? ‘Ik heb dat altijd al gehad. Die spulletjes vind ik leuk en dan vooral de artikelen, die de HEMA al vanouds voert, zoals de fournituren en de schrijfwaren. Het is ook een leuk bedrijf, gemoedelijk en laagdrempelig'.
En de toekomst? Zeker de klantenservice. Maar je weet ooit nooit..?, antwoordt ie gelijk.

In ieder geval is Randy’s hobby tot uiting gekomen in de etalage van de HEMA in de Rechtestraat in Eindhoven. Die zaak staat na negentig jaar op punt te verhuizen. Dat was aanleiding onder meer ook oude spulletjes, die bij Randy favoriet zijn, in de zaak tentoon te stellen. Dat idee legde Randy aan de regiomanager voor. Die klus was gauw geklaard, want bij zijn ouders thuis heeft hij met artikelen uit oude collecties een HEMA-museum ingericht.
Het oudste artikel is net een jaar ouder dan de het openingsjaar van de HEMA in Eindhoven: een kladbloc van 1926. In Randy's collectie zitten verder ook spullen van oma Riet van Merwijk die twee jaar geleden overleed. Zij was zelf verkoopster bij de HEMA en had nog oude spullen, zoals huishoudelijke artikelen en wat wasknijpers uit haar HEMA-periode, in een doos bewaard.
 
...................
..........................
-Hierboven: De etalage van de HEMA in Eindhoven [Rechtestraat 33].
Die zaak gaat verhuizen en daarom is er tot 7 maart 2020
een expositie ingericht van oude en nieuwe HEMA- artikelen. 

-Hierboven:  Een van de oudste artikelen van de HEMA een kladbloc van 1926.
De HEMA in Eindhoven ging in1927 open. 

-Hieronder: Naast de uitgestalde artikelen hangt een jurk van
plastic tasjes die Karin Bloemen bij 75 jaar HEMA  heeft gedragen.

 
..................


Terug naar boven