Oud Gedeputeerde Pauli brengt advies uit over Vughtse coalitie

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2020 | Gewijzigd op: 08-12-2020
Bert Pauli die e Vughtse politiek adviseert over een nieuw samen te stellen coalitie  bracht maandagavond 7 december 2020 verslag uit. De informateur stelt dat de oude coalitie onder leiding van de grootste partij Gemeentebelangen met PvdA-Groen  Links en de VVD aangevuld met D66 en CDA het niet haalt. Voor Pauli ligt een brede midden-coalitie meer voor de hand.  Daarin gaan D66, CDA, VVD, PvdA-GL samen.
Hert opvallende uit dit advies is dat Gemeentebelangen buiten spel valt. Blijkbaar is Paul na gesprekken en een oriëntatie bij die keuze uitgegaan dat de onderliggendeverhoudingen niet zo best zijn. 
De volgende fase gaat in met het aanstellen van een formateur door D66. Die gaat de coalitie vormen.

Bericht van 21 november 2020 Oud gedeputeerde Bert Pauli gaat Vughtse politiek adviseren over nieuwe samen te stellen gemeentebestuurBert Pauli [69], een man met veelzijdige kwaliteiten, als politicus [VVD-wethouder en lid van Gedeputeerde Staten], maar ook een man met een muzikaal carnavaleske inslag.


foto © paul kriele, 6 maart 2011.

De oud gedeputeerde Bert Pauli gaat de Vughtse politiek adviseren als informateur. Uit de verkiezingen van deze week [uitslag 18 november 2020] kwam Gemeente Belangen als grootste te voorschijn. Maar die 'lokale' partij  moet op zoek naar een of twee coalitiepartners. Zoals D66 en CDA die ook winnaars waren. Maar ook kunnen VVD en PvdA/GroenLinks in aanmerking komen. Zij waren de huidige coalitiepartners. Het streven is om op 4 januari 2021 met een voorstel te komen.