Eerbetoon voor muziekhandelaar Karel Thiel

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2021 | Gewijzigd op: 24-03-2021
De op 28 februari 2021 op 91-jarige leeftijd overleden Karel Thiel krijgt mogelijk een permanent eerbetoon. De muziekhandelaar stond wijd en zijd bekend vanweg zijn meervoudige talenten als muzikant, tekstschrijver, zanger en dan als eigenaar van de muziekhandel op de hoek Graafseweg-Elzenstraat.
Een kleinzoon nam daarvoor het initiatief en schreef aan de gemeenteraad en het College van B&W een brief  over een herinnering aan zijn opa. Gedacht wordt aan een plaquette of een beeldje bij de zaak aan de Graafseweg, waar Karel Thiel 41 jaar lang zaken deed.

Karekl stond dus niet alleen bekend als muziekhandelaar, maar ook als zanger en muzikant.  Hij speeld onder meer bij de Ever Greens en bracht in 1960 zijn eerste singel uit.  Met Johnny Hoes en later met Cees de Wit vormde Karel Thiel het duo 'Duo Pils'. ook was hij als muzikant meer lokaal bekend in CV Houdoe Wor dat in café de Sjang zijn thuisbasis had. 
........
De op 91-jarige leeftijd overleden muziekhandelaar Karel Thiel, krijgt mogelijk een permanente herinnering in de vorm van een beeldje of een plaquette.
foto © familie-archief