Oudste Bossche Liesbeth Voets-Van de Leemput werd zondag 104 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-05-2021 | Gewijzigd op: 05-05-2021

Liesbeth [roepnaam Lies] Voets-van de Leemput is zondag 2 mei 2021 104 jaar geworden. Daarmee is deze telg uit het bekende Bossche geslacht Van de Leemput, de oudste inwoonster van de stad. Haar man, Wim Voets, die in 1957 overleed, was in de Tweede Wereldoorlog lid van de Verzetsgroep KP-Margriet [de landelijke knokploeg].
  104 jarige Liesbeth Voets-van de Leemput vierde zondag 2 mei 2021
haar verjaardag in de kleine kring van haar gezin.

Liesbeth Voets-van de Leemput is de dochter van Lambert van de Leemput, ofwel Lambert senior. De winkelier van de speelgoedzaak ‘De Adelaar’ op Vughterstraat 4. Voordat Lambert winkelier werd, was hij onderwijzer.
Liesbeth is een zus van Ton, de jongste van het gezin Van de Leemputs dat bestond uit negen kinderen*. Ton zette de winkel op Vughterstraat 4 van Lambert voort en breidde die uit met Vughterstraat 5. Een oudere broer van Liesbeth, Lambert had de zaak ‘De Arend’ op het eind van de Hinthamerstraat, nummer 214.

Liesbeth heeft haar verjaardag te midden van haar drie kinderen en aanhang gevierd. Zij stelt geen prijs op officieel bezoek. Dat wenste ze al op jaar 100ste en daarin is ze niet veranderd.

Het gezin Van de Leemput bestond uit negen kinderen
Liesbeth, de enige nog levende uit een gezin van negen kinderen,  had  nog een broer Harrie. Hij was als priester van de Orde van de Paters van Stapelen werkzaam in Brazilië. Harrie is tevens architect. Broer Johan is in Indonesië [als parachutist] gesneuveld en zus Annie is in de oorlog overleden. Daarnaast waren er nog Liesbeths broers Lambert, Piet en Ton en zussen Regien en Riet..