Huwelijk van de Ivanov's/nieuwe Bosschenaren

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2009 | Gewijzigd op: 18-08-2009
Veel be-en verwondering bij het publiek op de Markt trok het huwelijk van het Servische zigeunerechtpaar Ivana Daraz en haar bruidegom Tarzan Ivanov, maandagmiddag 15.30 uur in het Bossche stadhuis.

Na het poseren voor de fotografen in de stadhuishal stond het jonge paar even op het bordes om de buren uit Oost[Dongestraat], kennissen en familie te begroeten. Daar werd ook door de bruid, met een elegant gebaar, het bruidsboeket over de bordesrand naar vrijgezellen gegooid. Degene die het boeketje vangt is de eerstvolgende die gaat trouwen...

Enkele officiële poses van het bruidspaar dat omringd  wordt door  aangetrouwden en [schoon-] zus. ...en een statiefoto met de [schoon- ]ouders.
De familie is van oorsprong Servische zigeuners, aldus een broer van de bruid, maar we zijn wel Bosschenaren geworden hoor!
Een ontspannen momentje op een eeuwen oud kanon. Als teken van een naderende bruidegom werpt Ivana haar bruidsboeketje over de bordesrand.
* Zie noot G
ooien kousenband of boeket.

*Gooien bruidsboeket
Het is een erg oude, veelal verloren gegane,  traditie om de kousenband van de bruid te bemachtigen en deze in de richting van de aanwezige vrijgezellen mannen te gooien. Volgens de legende was degene die de kousenband ving de volgende die ging trouwen.
Toevallig ving vandaag een broer van de bruidegom het boeketje. Vanaf het bordes werd geroepen dat hij voor een volgend trouwfeest aan de beurt was. 

Elegant daalt Ivana Daraz met haar Tarzan de stadhuistrap af..
 
En met de bolide gaat het jonge paar op weg naar de feestdis.


Terug naar boven