Sportpenning voor schermer Bas Verwijlen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-04-2022 | Gewijzigd op: 21-04-2022
Op woensdagavond 20 april 2022 heeft locoburgemeester / wethouder Sport Huib van Olden in de Maaspoort sporthal de Sportpenning van ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan Bas Verwijlen.  Dat gebeurde in de pauze van de wedstrijd van Heroes Den Bosch.


Schermer Bas Verwijlen die trots
zijn ere lidmaatschap toont
van de Bossche schermclub.

foto © 17 mei 2018.

Bas Verwijlen (38) – meervoudig olympiër en in 2012 nummer 1 van de wereld– heeft een punt gezet achter zijn indrukwekkende schermcarrière. Met 4 deelnames aan Olympische Spelen (met de kwartfinale als beste prestatie), 35 Nederlandse titels, 3 WK’s met eremetaal (1 x zilver, 2x brons), 1 EK-medaille (zilver) en 18 podiumplaatsen (5 x de hoogste trede) bij wereldbekerwedstrijden en Grand Prix, maakt ’s-Hertogenbosch een diepe buiging voor de carrière van deze Bossche topsporter. Dat wordt uitgedrukt in de toekenning van de Sportpenning van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
Toekenning van een sportpenning vindt plaats aan personen die voor ’s-Hertogenbosch excellerende verdiensten hebben in de top- en/of breedtesport. De genoemde feitelijke inzet en verdiensten, alsmede de daaraan gekoppelde (nationale) uitstraling rechtvaardigen de toekenning van de Sportpenning van ’s-Hertogenbosch aan Bas Verwijlen.