Journalist van het Stan Huygensjournaal Wim Kool met pensioen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2022 | Gewijzigd op: 13-08-2022
Telegraafjournalist Wim Kool van het Stan Huygensjournaal met pensioen
.....................
Wim Kool in 2013, samen met burgemeester Ton Rombouts, toen hij in het Bestuurscentrum tot Bourgondiër van het jaar 2013 werd uitgeroepen.
Rombouts was erg ingenomen met de journalist Wim Kool, die veel aan de pr van Den Bosch als gastvrije stad heeft bijgedragen.
Kool werd bij die gelegenheid door de juryvoorzitter Anton van der Geld geroemd om zijn kennis van de society world en het als Bourgondiër genieten van wijn en spijs. Overigens sprak Rombouts in de Brugman show van Theo Verbruggen [dd. 12082022], dat Wim Kool net zo ijdel is als hijzelf. 

foto © paul kriele, 2 september 2013. 

De dan wel in Rheden [*1955] geboren Wim Kool maar enigszins tot Bosschenaar gepromoveerde Kool heeft op 67 jarige leeftijd de status van gepensioneerd aangenomen . Al 22 jaar in dienst van de Telegraaf voor het Stan Huygensjournaal, waarvoor Kool vele Europese grootheden mocht interviewen, heeft deze gedreven en een beetje ijdele journalist de status aan van gepensioneerde aangenomen. Onder die grootheden was een 10 minuteninterview bij het ‘golden jubilee’ van koningin Elisabeth van Engeland. Bij dat gala in Windsor Castle was Kool [die zich anglofiel noemt], de enige Nederlandse journalist vanwege zijn kennis van en liefde voor Engeland. Zij kwamen onder meer over Kools kennis en kijk op Londen te spreken. Elisabeth vroeg hem als Engeland kenner onder meer wat hij vond van Londen. 

Kool die in de jaren eind 60 begin 70 het Sint Janslyceum doorliep, wat gevolgd werd door de Bisschoppelijke kweekschool in de St. Jozefstraat [later Pabo],was, voordat hij society journalist werd, redacteur van het Brabants Dagblad. Eerst als correspondent in Waalwijk en vervolgens stadsredacteur in Den Bosch. In die Bossche jaren is Kool ook nog bestuurslid geweest van de tennisclub Bastion Baselaar en het buurthuis de Patio in Oost.
In 2000 volgde zijn aanstelling als correspondent buitenland bij de Telegraaf.
Het eerste waar Kool in zijn vrije tijd van gaat genieten is een vakantiereis naar Marokko waar hij met zijn vriend diens verjaardag gaat vieren.