Plaquette als eerbetoon voor Rosmalense zanger Albert West [-elaken]

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2022 | Gewijzigd op: 04-09-2022
Eerbetoon voor Rosmalens zanger Albert West[-elaken]


Zanger Albert Westelaken, geëeerd
met een plaquette op muur
van De Kentering in Rosmalen.
foto © showburo Vis, 2017

Aan de Kentering in Rosmalen werd vrijdag 2 september 2022 een plaquette met Alberts portret, tezamen met een elpee en een singeltje van de Shuffels [Sha la la, I need you] onthuld. De ceremonie mogelijk gemaakt door een vriendengroep [olv Rini Timmers en Theo Pennings] van Albert uit Soos Satisfaction, De Kentering en de gemeente, voltrok zich in aanwezigheid van burgemeester Jack Mikkers en echtgenote Joke en dochter Josine van Albert Westelaken.
Financiers van de plaquette, naar ontwerp van Diederick Kraaijveld, waren: Showburo Jan Vis, De Kentering en de gemeente.
Mikkers noemde Albert West een man van de verbinding die zelfs onze voormalige gemeentesecretaris aan het zingen kreeg. Bij de plaquette hangt een bordje met een QR-code waarmee verbinding ontstaat met de website met achtergrond informatie over Albert en het kunstwerk.

Albert West, die op 4 juni 2015 na een fietsongeluk in Maren-Kessel op 65-jarige leeftijd overdeed, krijgt mogelijk een straatnaam op het plein voor de Kentering.
Bron: Brabants Dagblad, dd.03092022.