Accordeonist Coen van Orsouw overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2009 | Gewijzigd op: 06-05-2012

Zondag 11 oktober 2009 is in verzorgingshuis Antoniegaarde  Coen van Orsouw op 89-jarige leeftijd overleden.Van Orsouw was een bekend, zelfs een beroemd musicus die ooit met de Franse zanger Charles Aznavour speelde. Vele platen en later cd's, ook met collega's mucisi [o.a. Eddy Christiani en Cor Versteeg] zijn van zijn virtuose muziek uitgekomen.

Van Orsouw, zoon van een Osse groentewinkelier, speelde al op vierjarige leeftijd en gaf al als achtjarige muziekuitvoeringen. In de jaren 1949 -1986 speelde hij veelal voor radiokamerorkesten, onder andere bij de KRO. Van Orsouw schreef als muziekuitgever ook muziek voor Robert Long, Wim Sonneveld en Johnny Jordaan.
In de eerste jaren van het festival deed Van Orsouw ook als arrangeur mee aan het 55+ Bambergerfestival.

De Brabander, die in juni 1987 van Amsterdam- West terugkeerde naar Den Bosch, heeft twee populaire cd's [Virtuoze Vingers] gemaakt en speelde mee voor de opname van een cd met Diezeliedjes. Een paar jaar geleden [2004] kwam van de virtuoze accordeonist een klassieke cd met 'Sonatines' uit.

In februari 2004 werd aan de accordeonist door de toenmalige wethouder [o.a. voor Cultuur] Roderick van de Mortel de Jeroen Boschpenning uitgereikt. Uit die toekenning bleek de erkenning van de gemeente voor de verdiensten van de 'VerBosschte' muzikant, arrangeur en componist. Eerder - in 1990 - had Van Orsouw al de Accordeon Award Alkmaar toegekend gekregen en in 1999 kreeg hij de Falco Vegelin-prijs [van De Stappers].