Antoon van de Liefvoort [75 jr.] overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2010 | Gewijzigd op: 14-06-2010
De vorige week vrijdag - 11 juni 2010-  is plotseling Antoon van de Liefvoort op 75-jarige leeftijd overleden. Het is geen allerbekendste figuur, maar door zijn uitzonderlijke verschijning, wandelend en het vaak in korte broek rijden op een fiets of skelter, was hij alom in beeld.
Antoon bezat naast dat hij een perfect meubelmaker was - hij had zijn huis zelf ingericht met eigen gemaakte meubels en decor - uiteenlopende kwaliteiten.

Zijn voorkeur voor het jonge geslacht was een groot taboe en dat maakte hem kwetsbaar bij bepaalde jeugd in de buurt van de Haverdonklaan. Maar die volwassen buurt legde hem niets in de weg.
Antoon leefde toch wel teruggetrokken in zijn  bovenwoning op Deuteren, waarvan hij door omstandigheden de ramen had gebarricadeerd.

   Antoon van de Liefvoort  *25 maart 1935  † 11 juni 2010.foto © paul kriele, 11 juni 2001.

Ondanks zijn leeftijd, maar hij oogde door kleding en uitstraling als een vijftigjarige, bleef Antoon erg actief. Hij noemde zich een 'veelzijdig artiest', die kinderen beroepsmatig kon bezighouden met poppenkast spelen en goochelen.  Zomers zag je hem in korte broek op zijn skelter de 'Atlas'in de binnenstad of rijdend langs de plassen.

In de zomer van 2007 maakte de NCRV opnamen voor de najaarsserie van 'Joris Pakketservice' waarin Antoon zijn kwaliteiten kon tentoon spreiden. 
De crematie van Antoon van de Liefvoort vindt dinsdag 15 juni 2010/10.30 uur plaats in crematorium Rosmalen.