R. Vogels scholier vriendschapshandjes gaat door

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2004 Vanmorgen- 16 december 2004- heeft wethouder Bart Eigeman Roland Vogels gefêteerd omdat hij deze 9-jarige leerling van de Kempenaarschool in Engelen een creatieve vent vindt. Roland bedacht een vriendschapslinger van handjes waarop wensen staan. Maar ook zette hij –eerste via juffrouw Belly - anderen er toe aan handjes te maken.
Roland wil in heel Nederland tot 5000 handjes komen. Inmiddels is zijn idee al doorgedrongen tot de landelijke pers en verscheen Roland in/bij tal van kranten en omroepen. Vanmiddag moet hij voor het Weekjournaal naar Hilversum en zaterdag wordt ie tien jaar!

wethouder voor jeugdzaken en welzijn Bart Eigeman bedankt Roland Vogels uit Engelen omdat ie trots is op zijn 'hartstikke goed idee' van vriendschapshandjes.
Rechts Roland die zaterdag 18 december 2004 tien jaar wordt ontvangt van de wethouder het boek 'Kroon op de stad'. Eigeman vindt de leerling van de Kempenaarschool zelf ook een kroon. 
foto's © paul kriele, 16 december 2004.

Eigeman zei trots op hem te zijn en gaf hem het boek ‘Een kroon op de stad’ cadeau. ‘De titel slaat ook op jou,’ aldus Eigeman bij de overhandiging in zijn wethouderskamer in het stadhuis, ‘want jij bent zo’n kroon’. Eigeman beloofde hem te zullen helpen als ie met zijn idee nog verder de markt op gaat. ‘…want het is een hartstikke goed idee...’.
Roland Vogels deed ter plekke  een oproep aan alle scholen om naar hem handjes te sturen zodat er een ellen lange slinger ontstaat die hij in januari 2005 de minister wil aanbieden.