Michel Teulings overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2004 Vanmorgen -donderdag 9 december 2004 - is na en hartstilstand Michel Teulings op 70-jarige leeftijd overleden. Teulings, de zoon van de geliefde Henk Teulings [Peer van den Muggenheuvel en de bedenker van de Janus en Betcolumn], was eerst huurder en vervolgens eigenaar van Boerderij De Pettelaar de uitspanning die hij van Joop Olderaan kocht. In 1968 opende het als ‘boerderij’, maar werd na een verbouwing in 1984 voortgezet  als De Pettelaar, een vermaard restaurant dat een Michelinster verwierf. Twintig jaar later [1989] verkocht hij het etablissement aan de Eindhovense zakenman Henri Beekmans.

Michel Teulings overleden op 9 december 2004

foto © paul kriele, 24 april 1984.

Voor die tijd deed Teulings ervaring op in Chalet en Royal en in het Silveren Seepaard in Eindhoven. In Hotel Central bedacht hij als directieassistent het Candle Light-menu. Teulings was ook de man achter diverse initiatieven zoals de Tour Culinair en de Bossche Horeca Belangenvereniging, waarvan hij ook voorzitter werd. Ook werd hij bestuurslid/voorzitter van de Brabantse Horecaf, van Romantisch Tafelen en vervolgens van Alliance Gastronomique.
Teulings stond bekend om zijn creativiteit en originele vondsten. Zijn markante inbreng kwam tot uiting in zijn p.r.-aanpak als horecaman, bij evenementen en bij de Stichting Nationaal Monument St. Jan. Sociaal gezien was zijn attentie - vooral voor anderen - vermaard. Al jong dateert zijn relatie met De Telegraaf [correspondent] waar hij een vriendschapsband met de columnist Thomas Lepeltak [Stan Huygensjournaal] aanknoopte. 
De begrafenis van Michel Teulings is woensdag 15 december 2004/13.30 uur in de St. Jan waarna in 'Maaslanden'