Musicus Frans Kerkhof overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-12-2005 Zaterdag 24 december 2005 is de musicus Frans Kerkhof op 76-jarige leeftijd overleden. Kerkhof heeft een gevarieerde carrière als muziekdocent en als musicus achter de rug. Vooral in de jaren 60-70-80 stond hij bekend als solo-musicus en lid van diverse formaties én orkestleider. In die hoedanigheid trad hij toen regelmatig op voor de KRO. Ook andere omroepen, zoals de Tros, NCRV en de EO kregen belangstelling voor de getalenteerde musicus, die een breed repertoire op zijn naam heeft staan.  

Kerkhof, die zijn loopbaan in 1956 aanving, was een rustige en begaafd muziekpedagoog die zijn talent ook doorgaf aan gehandicapten [Blindeninstituut Grave]. In de eerste jaren dreef hij een muziekwinkel op het Fonteinplein. In 1962 ontdekt hij Sandra Reemer met wie hij Indonesische muziek op de plaat vastlegde. Ook in die tijd begon hij met de vertaling van muziekboeken voor blinden.
Eindeloos vormt zijn rij composities en optredens, bijvoorbeeld in het Trio Frans Kerkhof, bij Les Trouvères en als Close Connection. Na vele vinyl grammofoonplaten kwam in augustus 1999 zijn eerste cd – met tangomuziek - uit. Dat was na een inzinking [rond 1990], die hij met die cd en een boekje over zijn levenswerk weer te boven kwam. Woensdagmiddag 29 december 2005/15.00 uur is er in de Azijnfabriek een herdenkingsdienst rond de overledene. Frans Kerkhof wordt woensdag 28 december 2005 in besloten familiekring gecremeerd
Frans Kerkhof, musicus, docent, wiens werk vaak via de landelijke ormoepen te beluisteren viel.  

foto © paul kriele, 27 oktober 1998.