‘Tokkiesfamilie’ Lommers naar Taxandria-buurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2011 | Gewijzigd op: 22-03-2011
Per 4 april a.s. verhuist de familie Lommers [voor de 3e keer] van - in dit  geval - van Oost naar  de Vliert. Maandagavond 21 maart werd in Metropole [Orthenseweg] een informatie-avond* belegd voor omwonenden. De buurt is erg ontsteld en geschrokken. Zij waren per brief over de komst van het gezin Lommers geïnformeerd.

De jaren 30-woning nabij het Taxandriaplein, waar het gezin Lommers komt te wonen. foto's © paul kriele, 22 maart 2011.

Op de informatie-avond in restaurant Metropole zijn de regels die met de familie zijn gemaakt én de afspraken die de gemeente met de omwonenden heeft gemaakt [orde en veiligheid en het eventuele contactadres] meegedeeld en schriftelijk overhandigd.
Oma en Liesje Lommers en haar twee kinderen vormde een gezin, dat door haar Aso-gedrag in 1998 vanuit de Hambaken [Topaas] gedwongen werd verhuisd naar een caravan aan de Vlijmenseweg. Na 5 jaar moest zij –door de nieuwbouw van het JB-ziekenhuis – opnieuw verkassen. Uiteindelijk kwam zij in de Rosmalense Molenhoek [Van der Elststraat] en op dit moment in Oost terecht.
Eerst streken zij neer in de  Elststraat. Maar eenmaal gevestigd viel de angst, die aanvankelijk bij omwonenden over het gezin bestond, erg mee. Men raakte zelfs in een redelijke verstandhouding met elkaar.

De familie staat onder begeleiding van Maatschappelijk Werk; wijkmanager Van Berkel houdt er een oogje in het zijl.

*Aan de door de gemeente belegde info-avond namen naast de wijkmanager F. van Berkel en wijkagent Theo van Krieken, een projectmedewerker van Zayaz en een maatschappelijk werkster van Juvans deel.