Huub Janssen ontving koninklijke onderscheiding.

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2006  Op 22 oktober 2006 heeft wethouder Roderick van de Mortel de Bossche drummer Huub Janssen de versierselen opgespeld behorend bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde in Lisse, bij de viering van het eerste lustrum van de jazzclub De Gevulde Mand.
Van de Mortel gaf Janssen de complimenten vanwege zijn vele optredens en omdat de veelzijdige en unieke Bosschenaar met zijn muziek aan de samenleving een bijzondere waarde heeft gegeven.
De 69-jarige begon al ruim zestig jaar geleden als lid van de big band Strike up te Band en kreeg nog meer bekendheid als radiomusicus en begeleider van het Coctail Trio en The Dutch Swing College Band.
Janssen heeft ook tal van grammofoonplaten met internationale musici op zijn naam staan, onder wie Billy Butterfield, Greetje Kauffeld, Bud Freeman, Chris Braber en Roy Williams. Janssen won in 1993 met de ‘Dutch Swing’ de Dike of Duketwon Award, in 1994 de Export Award en de Special Appreciation Bird Award en in 2000 de Falco Vegelin Muziekprijs.

De ceremonie voltrok zich in Lisse, waar loco-burgemeester Roderick van de Mortel Huub Janssen de versierselen opspeldt, behorend bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

foto's © albert buschman, 22 oktober 2006.