Joep Peeters krijgt borstbeeld in theater

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2006 TheateradParade onthult op 9 april 2006, de verjaardag van Joep Peeters, een borstbeeld in de foyer van de schouwburg. Aanleiding is Joeps verjaardag, het feit dat ie 60 jaar artiest is en 20 jaar voorzitter van ‘Echt Bosch Tejater’.
In 1976 werkte Joep mee aan de eerste de openingsrevue van de nieuw gebouwde schouwburg. Maar al lang voor die tijd was Joep een rechtgeaarde artiest. Die carrière begon in 1946 met de oprichting van het Confetti Cabaret samen met Mari van de Velden, waarvan Sophie, Joeps latere vrouw, in 1959 ook deel van gaat uitmaken. Drie jaar later begint op initiatief van Joep het Kwèkfestijn, dat toen nog Oeteldonks songfestival heette.
Joep is als organisator, initiator of acteur betrokken bij het Bossche cultureel-muzikale leven. Wereldbekend was zelfs zijn formatie De Twee Pinten dat in 1968 samen met Wim Kersten ontstaat.
Joep Peeters die op zondag 9 april 2006 zijn tachtigste verjaardag viert en voor zijn verdiensten voor stad en schouwburg een borstbeeld krijgt. Peeters is ook nog 60 jaar artiest en 20 jaar verbonden aan Echt Bosch Tejatef.

De onthulling van Joeps borstbeeld gaat gepaard met een expositie over Joeps leven en werken voor Den Bosch, voor het ‘Cesino’ en voor Oeteldonk.