Onderscheiding voor zuster Louise van Laarhoven

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2007 Woensdagmorgen 31 oktober 2007, om kwart voor een, spelde burgemeester Rombouts bij zuster Louise van Laarhoven de versierselen op, behorend bij de onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau, die haar door koningin Beatrix is verleend. 'Het was kort dag en en haastwerk. Gisteren, bij terugkeer van Hare Majesteit uit India, moest er nog getekend worden,' aldus een verlate Rombouts.

Kapel van de zusters Mariënburg:
Driemaal zuster Louise van Laarhoven in het middelpunt bij burgemeester Ton Rombouts, die haar zojuist de onderscheiding heeft opgespeld en bloemen aanbood
.

foto's © paul kriele, 31 oktober 2007.

De 85-jarige in Raamsdonkveer geboren zuster van Laarhoven heeft bestuursfuncties vervuld op gebied van het onderwijs en welzijn. Zij trad op 19 april 1940 toe tot de congregatie van de zusters Mariënburg. In haar 67-jarige kloosterloopbaan heeft zij zich ingezet op diverse velden van het maatschappelijk leven, zowel in Nederland als in Indonesië en Ghana. Twintig jaar was zij ook nog generaal overste. In 1989 richtte zij de Stichting Dienstencentrum Kloosterarchieven op waarvan zij 10 jaar voorzitter bleef.

’Zuster Louise vVan Laarhoven als meer dan een voorbeeld. Zij heeft zich belangeloos ingezet voor de medemens. Met name dat zij bescheiden was, volhardend en consencieus,’ noemde Rombouts expliciet. 
In de kapel van het klooster Mariënburg zaten veelal oudere dames, familie en haar collegae uit de congregatie JMJ. Ook mgr Bliuyssen woonachtig in een appartement aan de St.Janssingel, behoorde tot een van de toehoorders, evenals Theo Hoogbergen die de aanbevelingsbrief heeft geschreven

Hoogbergen staat bekend om zijn kennis van klooster en kapellen in met name rond Den Bosch. Volgend jaar april verschijnt een boek over de Tweede Wereldoorlog, waarvan Hoogbergen een van de auteurs is.


-Boven: Felicitaties van schoonzus Maria van Laarhoven. Daarachter schoonbroer Van Paasen [r.] en Wim van Laarhoven [m].
-Links boven: de familie op de eerste rij in de kapel van klooster Mariënburg, vlnr Henny van Laarhoven, Wim van Laarhoven, Nelleke van Paasen-van Laarhoven, daarachter net zichtbaar, de kanidaat zuster Louise van Laarhoven en schoonbroer Van Paasen.
-Links: De famlie aan de koffietafel vóór de uitreiking.

foto's © paul kriele, 31 oktober 2007.

 

Hieboven het moment van het opspelden van 'het lintje' behorend bij Lid in de Orde van Oranje Nassau en het overhandigen van een boeket bloemen.   -foto's ©  paul kriele, 31 okotber 2007.,


*

Rechts: Henny van Laarhoven feliciteert zuster Louise. 
© paul kriele, 31 oktober 2007.

-------------------------------


Terug naar boven