Verloskundige Miep Rebers ontvangt stadspenning

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2007 Ondanks een 'verbod' had Mieps collega Ingeborg toch het een en ander georganiseerd. Zoals een bijeenkomst in De 4 Azen [Vughterstraat] , en er zong een koor. 't Mooiste was nog dat de laatste baby, die Miep in haar 43-jarige loopbaan ter wereld had helpen komen, ook aanwezig was. Jan Rozema, anderhalve week oud, woonde -samen met zijn ouders - de ceremonie bij.

Rombouts was ongemerkt zonder ambtsketen binnengekomen om niet te laten merken, dat er iets officieels zou gaan gebeuren. 

-Hierboven: De verloskundige in de bloemen.
-Rechts: Miep met oorkonde en penning uitgereikt door burgemeester Rombouts. 
-Helemaal onderaan: De kleine Jan Rozema, de laatste baby die Miep, als verloskundige ter wereld heeft doen brengen, mocht de cereminie, soms geeuwend bijwonen.
 

foto's © gerard monté, 1 september 2007.
 

En toen kwam burgemeester Rombouts - voor haar onverwacht - binnen. Rombouts prees Miep vanwege haar werk en het aantal kinderen waarvan ze bij de geboorte vroedvrouw / verloskundige geweest was. Dat moeten er zo'n 8000 geweest zijn, aldus de schatting van haar collega's. Miep schudde van nee en meende dat het er 4000-4500 waren. 
Rombouts' antwoord op de schatting van Bossche babys: 'Zeker zoveel als er van de week op de Parade waren bij de opera Carmen. Als burgemeester kan ik in ieder geval zeggen: Den Bosch is van ons. Toen deed hij zijn ambtsketen om en reikte haar de Sociale Penning van Den Bosch uit, met de bijbehorende oorkonde. 
Miep Rebers was volkomen overdonderd en verrast zo bleek in haar dankwoordje.

De gelauwerde  Miep Rebers toonde zich ttijdenns de receptie, die in een intieme gezellige sfeer verliep, geëmotioneerd bij de woorden van  burgemeester Rombouts en haar collega's

Terug naar boven