Op radio en tv: marktkoopman Mari Kapteijns

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2007 Op 11 augustus 2007 storten de nationale media zich op de uit Den Dungen afkomstige marktkoopman Mari Kapteijns. Aanleiding voor deze nationale belangstelling is een bericht in het Brabants Dagblad [11 augustus 2007] dat Mari op de marktdagen te hard schreeuwt. Achteraf blijkt dat zijn overburen van de zaterdagse markt hem hebben aangeklaagd. Dat komt gewoon door jaloezie. ‘Broodnijd’, noemt Mari’s echtgenote dat. 
Voor Mari legt deze stunt geen windeieren. Er is op de zaterdagse markt meer dan normaal belangstelling. En…. het lijkt er ook op of alle andere buurmannen harder gaan roepen. 

D
De gedreven Dungense marktkopman Mari Kapteijns die zijn schouders ophaalt voor een te persoonlijk gerichte afgunst. 
 
foto's © paul kriele, 11 augustus 2007.
 

Een fanatieke gemeenteambtenaar nam de klacht blijkbaar serieus en maakte er werk van. Kaptijens ontving een aangetekende brief dat ie moet ophouden te schreeuwen, anders wordt zijn standplaats geschorst.. .
De gemeente mist met deze stunt het historisch besef dat er al eeuwen kooplui op de markt met grollen en grimassen hun waar aanprijzen, zonder versterker, maar wel met wat meer geluid..
‘Maar ik sta al 15 jaar op de Bossche markt en heb al die jaren nimmer commentaar gehad, ‘ aldus een verbouwereerde Mari Kapteijns.

Burgemeester Rombouts moet in deze flauwe kul maar weer eens tussenbeide komen, ipv dit soort -op subjectieve gevoelens gebaseerde - brieven te schrijven.