Bosschenaar J.G. gedagvaard in Tilburgse overvalzaak

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2011 | Gewijzigd op: 22-07-2013
Donderdagmorgen 10 november 2011 speelt de zaak voor de Bredase rechtbank, rond de op 28 januari 2010 plaatsgevonden overval in de Tilburgse Goirkestraat 82.
Daar werd in een te koop staand- leeg - herenhuis, waarvan J. G. de beheerder was, een overval gepleegd.
Er bleek enkele [waarschijnlijk 3-5], van origine Turkse, maar Duits sprekende mannen, naar toe te zijn gelokt voor een deal met koper dat te koop werd aangeboden en waarvoor de Duitse mannen geld op zak hadden.

Deze handelaren werden door Gelderse kooplui* met een vuurwapen en gebruik makend van pepperspray gedwongen geld [waarschijnlijk € 100.000] af te geven. Bij dat gevecht raakte Ogul, een van de handelaren, ernstig gewond [oog missen en schotwond door het hoofd].

De in Heerewaarden woonachtige 32-jarige G. [*1970] wordt ervan verdacht of:
- tezamen en in vereniging met anderen’ * zich wederrechtelijk te hebben bevoordeeld onder bedreiging en met geweld, zoals voorgaand genoemd.
De dagvaarding meldt subsidiair, 
-dat in de weken voorafgaand aan de overval de verdachte opzettelijk behulpzaam is geweest door informatie over het Tilburgse pand te verschaffen en sleutels van het pand beschikbaar te hebben gesteld.

*De bron W., eigenaar van een cafetaria, meldt ons, dat onder ‘tezamen en in vereniging’ verstaan moet worden: enkele inwoners van Beneden-Leeuwen, die aan J. G. jr. tip geld zouden hebben betaald.