Bosschenaar Netten als oplichter op TROS -tv

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2007 Het TROS tv-programma Opgelicht van dinsdagavond zette de Bossche Johnny Netten sr. in het daglicht. Netten heeft als praktijk om met cafébazen contracten af te sluiten voor een optreden van de populaire Brabantse zanger Frank van Etten en de Haagse zanger Jerry die overigens zelf van niks wisten. Maar Netten incasseert wel duizenden euro's zonder dat deze zangers ooit ergens zijn verschenen. 
Ook bij kontrakten over optredens met zanger Jerry, liet Netten het afweten. Door die handelwijze verkreeg Jerry een negatieve publiciteit. Dat was de reden om een eind te maken aan het contract met Netten verklaart Jerry.  

-Links boven: Johnny Netten senior en junior Netten zegt dat ie slechts adviseur is van de zaak van zijn zoon. Verder zou hij nergens van afweten.
-Boven: Netten die ook het radiostation Astra FM leidt, in een emotionele stemming.
-Links Netten en diens echtgenote in betere tijden. 

foto's © jerry, 2006.
 

Uitbater pataboer oplichter
Gisterenavond 6 maart 2007 belichtte de TROS in Opgelicht de praktijken van de Bosschenaar Johnny Netten sr.. Deze horecaman/patatboer, die ooit Schutters Welvaren beheerde, contracteert horecabazen met de afspraak voor een optreden van de populaire Brabantse zanger Frank van Etten. Reclameposters moesten dat optreden bevestigen, maar er kwam nooit een zanger opdagen. Met deze praktijken heeft Netten tientallen café’s voor duizenden euro’s verlinkt.
De oplichterij ging zelfs zo ver dat Netten in een café waar Van Etten zou optreden inderhaast de zanger belde met de vraag: ‘Waar blijf je nou..?’In een reactie zegt Netten dat er iets met de communicatie is misgelopen en verwijst naar zijn zoon.  

Onbetrouwbaar: 'Netten heeft altijd wel ergens een handeltje,' aldus een Bossche zakenman K. 'Ooit had ie een groothandel in vis met diverse wagens. In die handel opereerde de Bossche visboer vanuit een loods op een industrieterrein bij Waalwijk. Dan weer zat ie in de frites, waar hij met vergunningen sjoemelde en dan weer in een kroeg. Bij de TROS beloofde ie dat de gedupeerden hun geld zouden terugkrijgen. Maar dat moet ik nog zien. Daar heb ik een hard hoofd in,' aldus JK. 

De Brabantse zanger Jerry, die 37 jaar geleden in Den Haag werd geboren. Jerry is een van de velen die zich door John Netten ontzettend gedupeerd voelt

foto © jerry. 2006.
 

Gedupeerde zanger Jerry
De 37–jarige zangerJerry is een van de ‘meest gedupeerden’ van Netten, vertelt hij in een telefoongesprek. ‘Ik ben anderhalf jaar geleden John Netten naar Brabant gehaald. Netten zei het grootste internet radiostation te exploiteren. Hij beloofde me een glansrijke carrière en zou mij grootmaken eerst in Brabant en daarna in hele nederland. Omdat ik toen vertrouwen in hem stelde heb ik hem aangetrokken als manager. 

Ontdekking...
'Ik kwam pas na lange tijd erachter dat het een oplichter was. Netten organiseerde feesten, liet posters maken met artiesten erop die niet geboekt waren . Ik ben er te laat achtergekomen dat hij naast mij ook nog vele anderen bedonderde met het effect dat men mij niet meer mij boekte, terwijl ik nog van niets wist. 
Een paar weken voor de ontknoping tussen mij en Netten heb ik de zakelijke contacten met mijn manager Netten sr. verbroken. Ik stapte op en moest ruim 30 boekingen afgelasten omdat ik geen vertrouwen meer in zijn organisatie had. Drie weken later barstte de bom.  

Jerry: ' Ik voel me ontzettend door die man gedupeerd. Na anderhalf jaar heb ik alle kontakten met Netten verbroken,’aldus de Hagenese zanger die zijn thuis vond in Brabant. 
Nu alles boven water is gekomen kan ik stellen dat dit avontuur me een hoop boekingen heeft gekost. Maar met Netten wil ik niets meer temaken hebben., Vanuit mijn site http://www.jerry-online.nl kunnen voortaan de boekingen voor een optreden van mij worden gedaan. Die site geeft ook allerlei informatie over deze sympathieke zanger.


Terug naar boven