Zaterdag 8 sept. 2012: Bijzonder huwelijk van Vennixtelg

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2012 | Gewijzigd op: 11-09-2012
Zaterdagmiddag 8 september 2012 voltrok zich in en rond het stadhuis een bijzonder huwelijks tafereel. Op die dag trouwden Gijs -zoon van Ber- Vennix en Sandra Hengster.
Vennix is voor stadgenoten een bekende familienaam, die zoals de ambtenaar van de Burgerlijke Stand Bert Kroon, memoreerde. Vennix staat op deze monumentendag als een monument in Den Bosch, sprak Bert Kroon. De naam herinnert aan de meubelzaak, de galerie, maar -nog even iets verder terug in de tijd - aan oom Frans [*1931 † 2007], die de rol van Peer van den Muggenheuvel tussen 1977-1987 met verve en veel humor vervulde. Dat carnavaleske zit ook vastgeroest in de familie, want de Vennixen zijn trouw en standvastig aan de CV De Oetels verbonden.

Door een huwelijkse alliantie van vader Ber met Willy van den Eerenbeemt, de moeder van Gijs, zijn twee wel bekende Bossche families aan elkaar geparenteerd.
 
Gijs Vennix en Sandra Hengster poseren voor een professionele bruidsfotograaf bij de Binnendieze. 

foto © josina heuvelsland, 8 september 2012.
Het bruidspaar Vennix-Hengster op weg naar Hotel Central, waar het huwelijk feestelijk werd gecelebreerd.

Daarmee is de bijdrage van de Vennixen nog niet afgerond, want door de muzikale kwaliteiten van zwager Vincent Verbeeck en diens zoon Dries was er aan een muzikale ondersteuning bij dit festijn geen gebrek.
Maar ook aan folklore ontbrak het niet op deze unieke ceremonie dankzij enkele vrienden en familie van de kunstzinnige Sandra, die afkomstig is uit Augsburg in Beieren. Deze afvaardiging was gestoken in Beierse klederdracht. De dames in dirndl en de heren in lederhosenvormden een folkloristische ondersteuning van deze unieke ceremonie evenals de begeleiding met accordeonmuziek van Vincent en Dries.
 
Toppunten op de huwelijksplechtigheid in het stadhuis was, buiten het aanschuiven van de ringen door Gijs bij Sandra, die een afgestudeerd pantomime- en theaterspeelster is en door Sandra bij Gijs, die op zijn beurt ook acteur en poppenspeler is [site pantomine]. De uit Heidelberg afkomstige Rosemie Quartero zong rond de huwelijkssluiting het liefdeslied van Blly Joel 'Uptown Girl'.
Een van Sandra's vriendinnen begeleidde de stoet als bruid op stelten van het stadhuis naar Hotel Central, waar het buffet werd geserveerd en  waar 's avonds het huwelijksfeest plaats vond.
Begrijpelijk dat de oude trouwzaal bom vol zat en dat na de huwelijkssluiting op de Markt voor het stadhuis velen even staand hielden om het  kers verse paar te bewonderen.


Terug naar boven