Harry van Rosmalen overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2012 | Gewijzigd op: 20-08-2020
Op zaterdag 16 september 2012 is na een ziekbed Harry van Rosmalen overleden.
Harry stond met beide benen in het Bossche en niet minder in het Oeteldonkse – maatschappelijk leven. Hij was lid van vele clubs en organisaties en heeft - hoewel bescheiden en steeds met een glimlach – zich er erg verdienstelijk voor gemaakt.
 
Harry van Rosmalen [*1947  † 2012], verdienstelijk voor de stad
en voor Oeteldonk.


foto © paul kriele, 3 oktober 2010.

Harry die 64 jaar is geworden, was naast lid van de sociëteit De Zwarte Arend/Amicitia, onder meer ook lid van de Oeteldonkse organisatie waarvan hij -als opvolger van Frits Weck- van1994 tot 2000 –eerst nog ad interim- minister van Protocol is geweest, terwijl hij al daarvoor plaats vervangend voorzitter was.
In die periode heeft Harry het protocollaire plaatje vervolmaakt en ook de kleding van de Raad van Elf in een Ministerraad omgezet. Zijn liefde voor het behoud van het historisch erfgoed van Oeteldonk bleek onder meer in het kleine detail om de 'Moeder Truus Poffer' aan het Oeteldonks museum te schenken.
Harry toonde in alle facetten van zijn dienstbaarheid aan de gemeente veel enthousiasme, inzet en voortvarendheid, aldus een oud- collega.

De afscheidsdienst voor Harry van Rosmalen vindt plaats in het crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk op woensdag 19 september 2012/ 10.45 uur.