Ad de Bruijn bladmanager Bossche Omroep met pensioen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-12-2012 | Gewijzigd op: 03-01-2013
Per 1 januari 2013 gaat Ad de Bruijn, al sedert de jaren eind 80  bladmanager en in de eerste jaren advertentiecolporteur van de Bossche Omroep, met pensioen.De Bruijn zat aanvankelijk niet in het bladenvak, maar kwam in november 1982 via Gé Rovers bij de directeur/ eigenaar Co Huijbregts in beeld. Huijbregts was onder meer directeur van Hecht b.v., die De  Waalwijker uitgaf  en kort ervoor De Bossche Omroep had gekocht.
De grote hobby van Ad is water. Dat is gekomen door zijn dienst -als toulis/schrijver - bij de Marine [op de Karel Doorman].
Maar het vakantieland bij uitstek is voor Ad en diens partner Janine Borgé Frankrijk.

In 1961 was hij de mede-oprichter van de eerste zeilschool van Zuid-Nederland, de Zeilschool Zuid. Daar begon hij met vrienden [Fons Didde en Ton van der Schoor] een zeilopleiding.
In het dagelijks leven werkte Ad -gezien over diverse perioden- in de technische verwarming [o.a. Felix Verwarmingsindustrie en vervolgens bij Wibema in Schaijk en later bij Van de Berg Kachels en Haarden in de Schildersstraat] en  tussendoor als vertegenwoordiger in de lederwaren.
De persioendatum van Ad viel officieel op 4  juni 2012.

De oprichters van de eerste zeilschool van Zuid-Nederland,  de Zeilschool Zuid met geheel rechts Ad de Bruijn.
vlnr.: Karel van Esch, Jan Olderaan, Ton van der Schoor en Fons Didde.
 

De Bruijn is ondermeer bestuurslid geweest van de Stichting Maritiem [tot september 2005] en was  bestuurslid van de 'Stichting October 1944 's-Hertogenbosch' [1985-1990] en was verder lid van de studiekring Thomas More en korte tijd president van de Juniorkamer.
Dit jaar werd Ad de Bruijn benoemd tot ambassadeur voor de naam 's-Hertogenbosch en op 27 april 2007 ontving hij van burgemeester Rombouts de versierselen die horen bij de koninklijk onderscheiding.