Beslag gelegd op huis in Vught van Martin Weck

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2013 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor 1 miljoen euro beslag gelegd bij Martin Weck, voormalig commercieel directeur van bouwbedrijf Ballast Nedam. Als bestuurder van de bouwer zou Weck betrokken zijn geweest bij omkoping. Dat maakte vandaag het Financiel Dagblad bekend, dat een onderzoek deed. Volgens het Finacieel Dagblad geeft geen toelichting op het beslag op onder meer het woonhuis van de 69-jarige Weck [* 9 februari1944].
Bosschenaar Martin Weck, lid van de  van Bestuur bij Ballast Nedam, verdacht van fraude, volgens het Financieel Dagblad.

foto © paul kriele, augustus1999.

Verschillende bronnen melden dat Weck verdachte is in een groot en al jaren slepend corruptieonderzoek. Hij is na de beslaglegging half januari al enkele malen als verdachte gehoord, zo weet het FD.

Een conservatoir beslag bevriest eigendom, waardoor Weck zijn huis niet kan verkopen. Zo stelt justitie een claim veilig uit een nog te verwachten strafvonnis. Uit de beslagnota blijkt volgens de krant dat Weck volgens het OM €12.859.508  onrechtmatig heeft verdiend, volgens andere bronnen met omkoping in het Midden-Oosten.

Ballast Nedam was zelf ook verdachte in de corruptieaffaire maar kocht vervolging eind vorig jaar af.