Sjef Peters in de Grevelingen 100 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2013 | Gewijzigd op: 27-03-2013
Vandaag  - woensdag 27 maart 2013 - viert Sjef Peters met zoon dochter, schoonzoon en de [klein-]kinderen zijn 100ste verjaardag. Dat gebeurt bij een goede verzorging van de medewerk[st]ers op de afdeling in de Gervelingen olv de zorgcoördinator  Marja Paans. Tegen kwart voor 11 wordt er koffie geschonken en komt er gebak op tafel. Vanmiddag verplaatst het feest zich naar de versierde benedenzaal  van de Grevelingen, waar de kleinkinderen van opa Peters een  optreden zullen verzorgen. Tegen vieren keert de jubilaris weer terug naar zijn kamer, waar om 5 uur burgemeester Ton Rombouts hem komt feliciteren.Sjef Peters, oud sigarenmaker die nog elke dag een ´Willem tweetje´ opsteekt
.

foto © paul kriele, 27 maart  2013.

Sjef Peters  heeft 45 jaar bij de harmonie van Goulmy & Bar als muzikant gespeeld. Peters was dij 'de Koninklijke' klarinettist. Dat was een logisch gevolg van zijn werk bij de Bossche sigarenfabriek in de Boschdijkstraat  waar hij al als jongen van 14 jaar in dienst kwam. Bij zij afscheid van de harmonie werd Peters tot erelid benoemd en hij was tot zijn 80ste lid van het Seniorenorkest.
Na zijn werk bij Goulmy kwam Peters, op 53-jarige leeftijd, in 1966 in dienst van apotheek Albers op de Markt waar. Als   'Medewerker bezorging' croste hij dagelijks op zijn brommertje door de stad of ging toen hij eenmaal 70 was geworden te voet  de klanten langs. Peters hield van de buitenlucht en van lopen.´Daardoor  blijf je lekker fit,´ zegt hij glunderend.

Peters was een geliefd medewerker. Hij werd er door de heren Albers  sr. en junior en ook door het personeel op handen gedragen.


Bosschenaar Sjef Peters, die jaren bij ´de Koninklijke´ speelde. 
Veel Bosschenaren kennen hem nog als de bezorger van apotheek Albers.

foto © paul kriele, 27 maart 2013.

Peters heeft tot drie jaar geleden nog zelfstandig in een flat aan de Pettelaarseweg gewoond.
Uit het 77-jarig huwelijk met zijn in 2011 overleden Annie, zijn twee zonen en 1 dochter geboren. Twee jaar geleden is ook zijn oudste zoon overleden.
Sjef Peters houdt uiteraard van muziek. Hij mag graag naar operette en speciaal muziek van André Rieu luisteren.
Soms wil  hij nog wel eens een advocaatje nemen.

Dokters kent Peters nauwelijks. Hij is eigenlijk nooit bij een dokter of in het ziekenhuis geweest. De enige handicap is zijn ogen en dat maakt hem op die respectabele leeftijd onzeker, waardoor hij wel eens de weg kwijt is.
Terug kijkend zegt de jubilaris: ´Iik ben een gelukkig mens. Ik heb een goed leven gehad.´

Terug naar boven