Adriaan Mallan: Op weg naar Santiago de Compostela

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2013 Maandag 12 augustus 2013 vertrekt Adriaan Mallan naar de bedevaartplaats Santiago de Compostela, gelegen in Noord-West Spanje.
De 37-jarige in Vlaardingen geboren Mallan, die nu viereneenhalf jaar in Den Bosch woont, pakt - na een vliegreis naar Biarritz - dinsdag 13 augustus de tocht op vanaf Saint Jean in Zuid-Frankrijk. Van daaruit legt hij de laatste 775 km- via de meeste bekende route - te voet af.

Adriaan Mallan gaat maandag 12 augustus, na vele oefentochten, op weg naar Santiago de Compostela.

foto © paul kriele, 8 augustus 2013.
 

Met deze reis wil Adriaan tot bezinning komen. Dat wil zeggen nadenken over de toekomst, over een nieuwe werkkring en zich ook bezinnen over wat hem bezig houdt in zijn overtuiging.

Adriaan: ‘Ik vind het gewoon belangrijk dit te doen. Mijn inspiratie kwam door de film ‘The Way’ met Martin Sheen. Het is een mooie ervaring en op deze tocht kan ik mij bezinnen op dingen die ik al of niet belangrijk vind.’
Rond zondag 8 september 2013 hoopt Mallan in de kathedraal van Santiago te staan.

De onderzoeker Bestuursrecht aan de Universiteit van Tilburg oefende tot nu toe nagenoeg elke dag met een tocht, bepakt en uitgerust met Nordon wandelsticks, via St. Michielsgestel naar Esch en weer terug.

Uitgerust met een lichte bepakking loopt Adriaan Mallan vanaf dinsdag 14 augustus2013  vanaf Saint Jean de 775 km naar Santiago de Compostela, de beroemde Spaanse bedevaartplaats in Noord-West Spanje.

foto © paul kriele, 18 augustus 2013.

Over ongeveer 4 weken komt Adiraan Mallan weer terug: ‘Ik verwacht er veel van, maar ik kan niet voorspellen wat er daarna nog komt. In ieder geval loopt mijn werk in Tilburg af.
Ik ga vermoedelijk niet door in deze wetenschappelijke richting. Dan wil ik kiezen tussen het onderwijs, waarin ik eerder in Gouda werkzaam was, of de rechtelijke macht.'