Vendeldrager 'Daantje Woenders' /Roderick Tuinman overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2013 | Gewijzigd op: 18-11-2013
Daantje Woenders, die naam zal niet iedereen wat zeggen, maar mogelijk Roderick Tuinman wel. Roderick is op maandag 11 november 2013 plotseling op 37-jarige overleden. Roderick geboren op 18 april 1976 was de vendeldrager van Prins Amadeiro en lid van CV De Oetels.
'De Kikvorschen zijn erg aangedaan door het onverwacht [..] heengaan van deze zeer jonge Oeteldonker,' zegt voorzitter Bertie van den Heuvel. Roderick is op deze bijzondere dag in het Oeteldonkse harnas gestorven.

Voorzitter van het Oetelkonzert Frans Maas was zich rot geschrokken bij de tijding van het overlijden van Roderick. Hij was een blije en plezierige man, die pas 3 à 4 jaar lid was van De Oetels. Hij was er eindelijk bovenop, na een kuur om af te slanken, aldus Maas.
'Dat vendeldragen deed Roderick met heel veel plezier. Het is natuurlijk bijzonder dat juist op den elfde van den elfde zo'n echte Oetedonker moet komen te overlijden.'
Later zou blijken hoe tragisch Roderick om het leven is gekomen.

Roderick, die nog maar kort ervoor van een maagoperatie was hersteld,  had de voor de bewuste dag zijn voorgenomen huwelijk afgelast, en had de avond ervoor een lied gezongen, waarin op 'het laatste' werd gezinspeeld..

Roderick Tuinman * 18 april 1976  † 11 november 2013, die met carnaval als vendeldrager van
prins Amadeiro optrad
. Voor Oeteldonkers was Roderick dé  Daantje Woenders.

Voor Roderick Tuinman  is er op maandag 18 november 2013/13.30 uur  in de Sint Jan een uitvaartdienst met aansluitend een begrafenis in besloten kring.