Tonny Rademaker ontvangt Culturele Penning van de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2014 | Gewijzigd op: 28-01-2014
Voor zijn grote verdiensten voor de stad met name op gebied van carnaval, waarmee hij geen 43 jaar zoals werd berekend, maar al 51 jaar [vanaf 1963 als secretaris van de Stichting Optochten Kommissie [SOK,] , verbonden is, reikte burgemeester Ton Rombouts dinsdagmiddag 28 januari 2014 in het stadhuis aan Tonny Rademaker de Culturele Penning van de stad ’s-Hertogenbosch uit..

Oranjegalerij Stadhuis  
De overhandiging van de Culturele Penning van de stad
's-Hertogenbosch en het aanbieden van een boeket voor Tonny's partner Tineke Huisman
.

foto's © paul kriele, 28 januari 2014.
 
   


In zijn speech, die de burgemeester hield in de Oranjegalerij, waar een 40-tal gasten [familie en vertegenwoordigers uit de wereld van Oeteldonks carnaval bijeen waren gekomen], werd ook Rademakers attentheid op het protocol en zijn gastvrijheid jegens toeristen en andere gasten [Tweede Kamerleden] genoemd.
Rombouts: ’Die gastvrijheid trekt weer nieuwe bezoekers naar de stad. Den Bosch heeft niet voor niets al 4 maal op rij de titel Gastvrije Stad en daar speelt Tonny Rademaker een grote rol in.
Je hebt alles gedaan,’ sprak Rombouts, ‘soms van dichtbij en dan weer van achter de schermen.
Ook je bemoeienis met opvolgers van de Prins en De Peer, dat verliep vlekkeloos en zonder dat er ook maar iets uitlekte. Kortom deze week is een bijzondere week voor je. Je bent de langstzittende minister. Daar ben ik maar een kleintje bij,’ aldus Rombouts.

En zo volgde er nog meerdere functies en taken, die Rademaker in zijn leven heeft vervuld. De burgemeester: ‘Je bent in persoon een tijdperk. Kortom dit is de reden dat het College van B&W heeft besloten jou de Culturele penning uit te reiken.’

De gelauwerde raakt
er geëmotioneerd door
.

foto © paul kriele, 28 januari 2014.

De burgemeester betreurde het vanwege een congres in Brussel, niet aanwezig te kunnen zijn op Rademakers afscheid van Oeteldonk als secretaris
Tonny Rademaker viert zaterdag 1 februari 2014 zijn 90ste verjaardag.

.


Terug naar boven